Домашна торта с троен крем

1
Добави коментар

Домашна торта с троен крем

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
5 яйца
5 суп.лъж. кристална захар
4 суп.лъж. пудра захар
1 бакпулвер
1 ванилия
2 суп.лъж. десертно нишесте
8-9 суп.лъж. брашно

За кремовете:
100 г меко краве масло
3-4 суп.лъж.пудра захар
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
3-4 суп.лъж. захар
1 ванилия
около 2 суп.лъж. брашно
1 пакетче суха сладкарска сметана
1 лъж.какао

За сироп:
захар и вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За блата разбиваме белтъците със захарта, а после добавяме жълтъците, нишестето, ванилията, бакпулвера и брашното. По желание може в част от тестото да добавим какао, за да стане шарено. Изпичаме блата в кръгла форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

За кремовете разбиваме меко краве масло с пудра захар. Другият крем приготваме, като слагаме 1 ч.ч. прясно мляко да заври. Отделно разбиваме 2 яйца с 1/2 ч.ч. пр.мляко, 3-4 суп.лъж.захар, 1 ванилия и около 2 суп.лъж. брашно. Така получената яйчна кашичка изливаме при топлото мляко с непрекъснато бъркане и варим до сгъстяване на крема, като разбъркваме периодично. Оставяме да се охлади.

През това време разрязваме блата на три части и сиропираме със захарен сироп от карамелизирана захар и вода. Изстиналият яйчен крем смесваме с масления. С част от така получения крем, намазваме долния блат. Останалият крем смесваме с разбита според указинията на опаковката сладкарска сметана. С половината от този крем намазваме втория блат. Третият блат покриваме с останалия крем, смесен с какао. Украсяваме тортата с плодове.

Продукти:
яйца, захар, пудра захар, бакпулвер, ванилия, нишесте, брашно, краве масло, прясно мляко, суха сметана, какао

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »