Торта Къртичина

1
Добави коментар

Торта „Къртичина“

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 ч.ч. брашно
4 яйца
75 грама какао на прах
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обикновена захар
есенция ром
100 грама масло

за крема:
3 банана
200 грама заквасена сметана
200 грама рикота
1 ч.ч захар
50 грама шоколадови пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло.

Сместа се пече в предварително намазнена тавичка на 200 градуса. Готовият блат се вади и се оставя да изстине. С лъжица се издълбава внимателно и в средата се слагат бананите, нарязани по дължина.

Разбиваме сметаната, рикотата, захарта и шоколадовите пръчици. С получения крем намазваме тортата, като и придаваме заоблена форма. Отгоре поръсваме с наситнените парченца от блата /ако е необходимо притискаме леко/. Къртицата правим от парченца блат, смесени със смлени орехи и малко кисело мляко.

Продукти:
брашно, яйца, какао, кафява захар, захар, есенция ром, краве масло, банани, заквасена сметана, рикота, шоколадови пръчици

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »