Торта парфе

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Торта парфе

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. смлени орехи
3 с.л.захар
1 с.л.масло
2 Активии-едната с череши, а дрругата с ананас
3 желатина
портокали
мандарини
киви
светъл компот-бяло грозде
праскови

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От смлените орехи, захарта и маслото приготвяме твърдо тесто, което слагаме на дъното на подвижна форма за торта, като притискаме добре, за да се получи блат. Разтваряме желатина както е указано на опаковката и разбъркваме с първата активия. Изсипваме върху блата, като се стегне малко нареждаме отгоре 1 ред плодове и приготвяме втория желатин, разбъркваме с активията и изсипваме върху плодовете. Когато и вторият крем се стегне нареждаме плодове и приготвяме третия желатин, който разтваряме в 100 мл.компот и внимателно заливаме плодовете. Прибираме в хладилник за 2-3 часа.

Продукти:
орехи, захар, краве масло, кисело мляко, желатин, портокали, мандарини, киви, бяло грозде, праскови

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »