Транспортният министър – брат на „калинка“ от ГЕРБ

4
Добави коментар
mignews
mignews

Кристиян Кръстев е работил във вестника на сестра си Таня Димитрова, която в момента е български посланик в Хърватия

Новият министър на транспорта в служебното правителство Кристиян Кръстев е брат на „калинката“ от ГЕРБ Таня Димитрова, която в момента е посланик на България в Хърватия, установи проверка на МИГNews.

Медицинската сестра е бивш областен управител на Ямбол и преди 3 години се прочу с факта, че има 5 „дипломи“ и владее 6 езика, сред които 4 мъртви – латински, църковнославянски, библейски еврейски и библейски гръцки. Издавала е и малкия регионален вестник „Време“, а новият министър на транспорта в служебния кабинет на Марин Райков с гордост е написал в биографията си, че в периода 1998-2003 г. и бил ръководител „Човешки ресурси“ на изданието. На практика Кристиан Кръстев вече е в транспортното министерство, тъй като през януари замени зам.-министър Камен Кичев, който подаде оставка.

Името на Таня Димитрова нашумя в медиите през 2009 г., когато ГЕРБ идва на власт. Само за няколко дни, от нищото, тя се „снабдява“ с две дипломи – за теолог и за журналист. Първата я придобила след само две години следване, а втората – за няма и толкова. Освен това нейните познати, пред които никога не е блестяла с добро познаване дори на българския език, с учудени от факта че е овладяла 4 древни и мъртви езика, плюс английски и руски.

Когато Бойко Борисов я назначава за областен управител става ясно, че през 2008 г. спечелила странна обществена поръчка за почти 100 000 лв за издаване на общински бюлетин. На заседание по делото срещу кмета на града Георги Славов се разбраха и подборности за дипломите на настоящата посланичка. Там Таня Димитрова сама признава, че образованието й по журналистика не било точно висше, а завършен курс, където “ни учиха да пишем материали и да ги поставяме в един шаблон”. Ямболският окръжен съд се усъмнява в дипломата й и изпраща офицално питане до СУ „Св. Климент Охридски“ дали допълнителна квалификация в специалността „Журналистика“ дава пълните права на висше образование. От ВУЗ-а отговарят, че следдипломната квалификация не дава права на висше образование.