Японската градина на Etro » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

След като проследихме есенните тенденции, представени в рамките на седмиците на модата, е време отново да си припомним дефилетата с актуална за сезона мода. Днес решихме да ви потопим в една разкошна атмосфера, която струи от пролетната колекция на Etro.

Дизайнерката на марката – Вероника Етро е създала уникални творения, вдъхновени от колорита на далечния изток. Препратката към японското кимоно, се забелязва в модерните жакети и туники, изработени от фантастични десени, напомнящи красивото традиционно азиатско облекло.

Флорални щампи те омайват на мига и те карат да се чувстваш като в прекрасна японска градина. Върху дрехите „разцъфват” нежни цветя, но виждаме и представители на фауната като пеперуди, жерави и други. В колекцията се прокрадва и райето, което е абсолютен хит през тази пролет.

Тези романтични и изпълнени с живот десени намират своя контрапункт в дюс платове, които носят усещане за свежест с нюанси като мента, мандарина, бонбонено розово и морско синьо.

Кройките са сложни и асиметрични, подчертавайки различни форми на дамското тяло чрез леки ефирни материи като коприна и шифон. Забелязва се игра с обемите при саката, роклите и панталоните със свободни силуети.

Автор: Делица Цонева