Christie’s е ще продаде на търг „перфектeн“ нов 102-каратов диамант

2
Добави коментар
Vel4eva
Vel4eva

Петък, 15 Март 2013 10:16

Christie’s в сряда заяви, че ще пусне на търг „един от най-съвършените диаманти в света“ – новия безцветен скъпоценен камък с крушовидна форма и с тегло 101,73 карата.
В необработен вид, диамантът е бил 236 карата, когато е бил извлечен от мината Jwaneng в Ботсвана, преди да бъде щателно изваян в продължение на 21 месеца.
Диамантът „е буквално изваян като произведение на изкуството“, казва в изявление Рахул Кадакиа, който оглавява бижутните подразделения на Кристис в Швейцария и Америка и описва камъка като „един от най-красивите „бели“ диаманти“, които Кристис е имала някога честта да предложи за продажба.“
Търгът в Женева на 15 май ще отбележи първия път, когато камъка ще бъде пуснат в продажба и купувачът ще има привилегията да го наименува.
Американският институт по гемология даде на скъпоценния камък топ безцветния клас „D“ и най-доброто качество на яснота „безупречно“, заяви Christie’s, също определяйки диаманта с „абсолютна симетрия“.
В тази категория, настоящия световен шампион е диамантът Cullinan, скъпоценен камък с тегло 530,2 карата, който е част от британските Кралските бижута.
 
Източник: Luxuo
 
Стани наш фен във Facebook