Българска проститутка пребита и изнасилена в Италия

14
Добави коментар
plam
plam

Италианец и двама румънци са арестувани в град Латина по обвинение, че са изнасилили и пребили българска проститутка. След това тримата изоставили 21-годишната жертва гола на пътя.

Задържаните са 33-годишния Алесандро Лиуци, собственик на фирма за строителни скелета, който вече имал досие в полицията, и двама негови работници – Адриан Троя (33 г.) и Стефано Форксану (30 г.), пише италианският в. „Темпо“.

Според местната полиция към 17 ч. в деня на инцидента младата жена се намирала в крайпътно кафене, когато към нея се приближил пияният Лиуци. Двамата се договорили за сексуални услуги и тя се качила в камионетката му. Мъжът взел и двамата румънци, които също били в нетрезво състояние.

Камионетката се отправила към полето далеч от пътя, където българската проститутка била пребита, ограбена и многократно изнасилена. След това мъжете я качили в колата и я изостивили гола на пътя.

По-късно дрехите на момичето били намерени на местопрестъплението, съобщава ръководителят на карабинерите полковник Роберто Бокачо.

На помощ на жертвата се притекли случайни минувачи, които я облекли с футболен екип, докато дойдат служителите на реда. Тя била откарана в болница, където дала точно описание за случилото се.

Благодарение на показанията й, извършителите били идентифицирани и заловени. Лиуци бил открит в дома му, където трябвало да се намира под домашен арест за грабеж. Той вече си бил обръснал косата, веждите и брадата с надеждата да не бъде разпознат, се казва в официално разпространената от карабинерите информация.

Двамата румънци се скрили в рушащ се чифлик и откриването им било по-трудно. Отвън постройката изглеждала необитаема, но двамата паркирали камионетката отпред и това ги издало.

Арестуван е и 23-годишният Фабрицио Пиовезан от Латина, който също работел при Лиуци и се опитал да го прикрие, като поеме вината за изнасилването.

Делото се гледа по бързата процедура, съдията е разпоредил Пиовезан да остане в ареста. Следващото заседание е насрочено за 9 април.

Срещу Лиуци и двамата румънци са повдигнати обвинения за отвличане, грабеж, групово изнасилване и нанасяне на телесни повреди.

„Това е жестоко и отвратително престъпление. Професионално сме удовлетворени от свършената работа, но у нас остава огорчението от онова, на което е била подложена жертвата“, изтъква полковник Роберто Бокачо.