Петричката фирма Мес-ко отрича да е влагала конско месо в продуктите си

1
Добави коментар
yApple

Петричката фирма Мес-ко, в чийто продукти вчера БАБХ обяви, че е установено конско месо, излезе с официално становище, в което заявява, че такова месо не е закупувано и не е влагано в продуктите на компанията.

При направената незабавна проверка се установи, че във въпросните партиди продукти е вложено испанско говеждо месо и българско говеждо месо, закупено от българска сертифицирана кланица, където добивът се контролира от служители на Агенцията по безопасност на храните, сочат от компанията.

Това от своя страна ни дава още по-голяма сигурност за вложеното месо в съответните партиди, казват от петричкия производител.

Компанията сочи, че оказва пълно съдействие на контролните органи за бързото и обективно изясняване на източника на въпросното конско месо и междувременно е предприела необходимите стъпки за изтегляне на продуктите от пазара до изясняване на случая.

Същевременно са изпратени за изследване продуктите от същите партиди и суровината (говеждо месо), от която са произведени в още две независими сертифицирани лаборатории. Дружеството е изискало от Агенцията  по безопасност на храните за негова сметка да се изследват и контролните проби на продуктите.

От дружеството уточняват още, че 60% от суровината при производството на продуктите й е с български  произход , като тя се получава при строг входящ контрол относно придружаващите  документи за произход , температурата  и  хигиената на суровината.

Етикети:
,