„Рики е повери“ отново в България

14
Добави коментар
f1xx
f1xx

„Рики е повери“ ще изнесат концерт в София на 12 май. Групата ще гостува у нас в рамките на Салона на изкуствата.

Неотдавна италианската преса нарече Анджела Брамбати, Анджело Сотджу и Франко Гатти най-концертиращата извън пределите на страната поп формация. В зала 1 на НДК тримата ще представят хитове от целия си репертоар.

При предишното си гостуване в България „Рики е повери“ пяха заедно с „Фамилия Тоника“. От продуцентска къща Арт.БГ, по чиято покана идват италианците, съобщиха, че засега концертът е планиран като самостоятелен. Дали ще участват други изпълнители и кои ще са те, ще стане ясно в предстоящите седмици.

Междувременно на музикалния пазар вече е новият албум на „Фамилия Тоника“, озаглавен „Бургаски вечери“. В него има 12 мелодии на композитора Иван Коларов. Те всъщност са от репертоара на бургаската група „Корали“, от която е тръгнал Георги Найденов-Гого. Песните обаче са с нов текст и нов аранжимент, така че да звучат в стила на „Фамилия Тоника“.

Към албума има и книжка с историята на „Корали“ и снимки, които се публикуват за първи път.

„Бургаски вечери“ беше представен с голям концерт в края на 2008 г. в залата на бургаската опера. Групата подготвя национално турне, на което да го популяризира.