Дребно (или едро?) мошеничество? | blog.doncho.netДребно (или едро?) мошеничество? | blog.doncho.net

10
Добави коментар
DonAngel
DonAngel

До днес в този блог едва ли сте могли да прочетете нещо лошо по повод услугите, които “Датамакс” ООД предоставя. До сега съм бил много доволен, както от е-подписите им, така и от ePay. Неоценима помощ и удобство, докато бях в Дания.

Днес обаче се случи нещо, което ме вбеси. Свързано е с Микросметките, които ePay предоставя на клиентите си. Ето какво се случи накратко.

Мой много близък приятел трябваше да сложи пари в моята Микросметка към ePay. Знаейки, че ЦКБ обслужва микросметките, той отиде в офисът на ЦКБ, където трябваше да преведе сумата. Разбира се, имаше я и опцията да направи превода от банковата си сметка към моята Микросметка, но (пак с цел удобство) той реши да се разкара, за да може да свършим по-бързо работата. Е, свършихме я, но с каква цена?

Ами с цената на… 5.83 лв такса. Нека да ви повторя пак: ЦКБ му взеха 5.83, за да може той да им даде 1500 лв. Когато разбрах, се вбесих ужасно!

Не ми е за 5-те лева. И на него не му е. Въпросът е от какъв зор ЦКБ, който е основен оператор на Изипей (и от там на иПей) взема 5 лв такса, за да приеме пари по Микросметка. Че не е “честно”, не е! Направо си е пладнешки обир, ако питате мен.

Също така вбесен, потърсих общите условия за работа с моята Микросметка. Там си пише, че внасяйки пари, дължиш такса според тарифата на Изипей. Е, тарифата им е просто невероятна, особено при гореспоменатият абсурд – когато се появиш на крака, за да свършиш работата уж по-добре!

Приемам изцяло вината, че дадох на моя човек лош съвет, т.е. че го заблудих, че на място може да се свърши по-добра работа. Дължа му 5 лв!

Не мога да простя обаче мутро-мошеническата тарифа, според която внасяне на 1500 лв в една банка ще ти струва почти 6 лв. Пак според същата, внасянето на 5000 лв ще ти струва… 14 лв! Въобще абсурди отвсякъде!

Easypay трябва да променят начинът, по който работят с ЦКБ. И съответно – тарифата си. Давам си време до края на годината. Ако към края на годината нещата не се променят, ще се откажа от услугите им и ще закрия микросметката си. С мошеници не желая да работя. А до тогава ще имам едно наум!

Like this:

Like Loading…

Related

Categories: Daily, Български, Грозни, проблеми |
Permalink