Гери Дончева: Денис Ризов се държа пренебрежително с мен, забраних му да излъчи предаването!

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Моделката и манекенка Гери Дончева е родена на 30 април 1985 година в Плевен. Средното си образование завършва в родния си град, по-късно учи и в УНСС със специалност „Икономика“. Гери е само на 15, когато губи своя баща. От 1999 година заедно с майка й се занимават със собствен бизнес – двете имат хотел на Слънчев бряг. С мода Гери Дончева започва да се занимава професионално от 2000 година. Снимала се е в над 130 реклами. Работила е и за архитекта Фабио Ротела, който, въодушевен от красотата й, я кани в Милано, където тя го придружава на скъпи коктейли. Била е дори в дома на Донатела Версаче. Гери е работила в Рим, Ню Йорк, Атина и Португалия. В Дубай е участвала на ревю, облечена с рокля за 50 000 евро. Манекенката е участвала и в сериала „Стъклен дом“, където играе роля на секретарката Гери. Освен всичко останало, Дончева е автор и на четири книги за деца! Приятелят й е грък и се казва Костас. Той е дерматолог, а двамата са заедно вече повече от седем години. Повод да потърсим Гери Дончева се превърнаха не само скандалната реклама на сирене с нейно участие, а и отказът й записът от предаването на Денис Ризов по БНТ с нейно участие да бъде излъчен в ефир.
– Гери, започвам с това, което е най-актуално от последните дни – ситуацията с Денис Ризов! Разбрах, че си била силно възмутена от отношението му към теб. Защо? Какво се случи?
– Той се държа пренебрежително спрямо моите успехи и подхождаше със съмнение. Това ме засегна.

– Ти отправи съвет към всички: да не участват в това „западнало предаване”… Използвала си думата „арогантен” и „иронично”… И получи ли извинение от Денис Ризов?
– Той не ме е търсил след предаването. Не предполагах, че ще подхожда иронично към моите успехи. Не искам да коментирам този въпрос повече.

Точният цитат, който Гери Дончева написа в личната си Фейсбук- страница беше: „Приятели, мога да дам един съвет на всички вас, към които може да бъде отправена покана за гостуване от шоуто Денис&Приятели. НЕ УЧАСТВАЙТЕ! Бях поканена най-любезно да гостувам и след десетки уговорки

склоних да участвам в западналото предаване

Водещият се държа арогантно, непристойно, антиджентълменски и подхождайки иронично към моите успехи, благотворителността, с която се занимавам, и към бизнеса ми. Мислейки, че разюзденият му махленски стил на изразяване е типичен за него. Сметнах, че всичко е в реда на нещата. По средата на интервюто разбрах, че той прави всичко това целенасочено – да злепостави хората, които му гостуват с цел да вдигне рейтинга си. Такова поведение аз не допускам спрямо мен и направих писмено волеизявление предаването да не се излъчи. По закон имам това право и ще се възползвам от него“, заяви Гери и с изказването си саботира предаването – б.а.

– Всъщност, откакто си популярно лице, имала ли си други подобни некоректни ситуации? Знаем, че славата е нож с две остриета…
– Винаги всички са се отнасяли с мен като с дама, подхождали са с уважение. В България и отвъд нея. За пръв път ми се случва да съм в толкова неловка ситуация. Затова и не искам да задълбавам. Направих и казах, каквото е нужно. Допълнителен шум е излишен и неприятен за мен.

– В такъв обаче се превърна набързо и участието ти в скандалната реклама на “онова сирене” (“Булка” – бел. ред.), която впоследствие спряха. Как ти се отрази всичко това?
– В рекламата съм актьор. Играла съм в пиеси в театъра, в сериали, била съм водеща в трите национални медии. Рекламата беше спряна от екрана от фирмата производител, а не от СЕМ. Билбордите още ги има.

– Съжаляваш ли, че се снима за тази реклама? И ще приемаш ли оттук нататък подобни предложения?
– За мен рекламите са просто работа. Няма как да съжалявам, че съм си свършила работата и че съм получила възнаграждение за нея. Не получавам предложения. Ходя на кастинги и се боря за ролята с други актьори.

– Хонорарът за теб от какво значение е и той ли е най-важното, когато поемаш ангажимент?
– Агенцията ми тук, а и тази в Америка, са наясно, че не приемам снимки, разкриващи тялото ми изцяло. Всичко останало е о`кей като работа за мен и

колкото по-висок хонорар договорят – толкова по-добре за мен

– Извън темите, с които може би доста хора правят асоциация за теб, какъв човек си? Как би се описала самата ти?
– От около 10 години съм популярна личност и за пръв път намесиха името ми в скандал. Трудно е човек да говори за себе си или да си дава самооценка. Ако трябва да кажа факти за себе си, то те биха били свързани с образованието ми. Магистър съм по специалност „Икономика на туризма” от УНСС, в момента следвам втора магистратура в Софийския университет, специалност „Предучилищна педагогика“. Деен и активен човек съм, трябва да питате най-близките ми хора за детайли.

– Човек рядко говори за уроците, които е получил в живота. Знам, че в твоя също е имало такива моменти. Нелеки. Трудни. Драматични. Искрено се надявам да не те разстроя с това, но прочетох, че си била само на 15 години, когато си отива баща ти. И може би точно това те е направило толкова борбена и толкова самостоятелна, колкото си днес? Мислиш ли, че е така?
– Това, което не ни убива, ни прави по-силни. Клише, обаче факт! Баща ми винаги е наоколо…

– Ти си сред най-успелите родни топмодели, професионална балерина и бизнесдама. В кое от тези начинания обаче се усещаш най-много в свои води? Разкажи ми малко за пътеките, за трудностите, чрез които успя да реализираш всяко едно от тези поприща?
– Многопрофилно развита личност съм, да. В България всеки се оправя, както може. Разбира се, че има трудности по пътя. Аз винаги съм се водила от желанието, не от нещо друго, и осъзнавам трудностите чак сега, като се обърна назад. Най-много в свои води се чувствам в киното. Единствено там мога да се отпусна и да бъда натурална на максимум, независимо от ролята, в която влизам.

– Ти се появи и в тв сериала „Стъклен дом” – в ролята на секретарката на героя на Стефан Данаилов. Как се работи със Стефан Данаилов? И изобщо с какви впечатления остана от обстановката зад кадър?
– Проф. Данаилов е изключителен талант! Той е една жива институция. За мен бе не просто удоволствие, а истинска чест да споделям сцените с него. Страхотен професионалист, който ми помагаше за ролята много. Аз бях доста припряна и влагах повече емоции в героинята, а той ме насочи в по-спокойна нотка за нея. Радвам се, че така се получи и се сработихме отлично. Стефан Данаилов е много спокоен. Добър.

– Беше пуснала в личната си Фейсбук-страница снимки на бюста си – за да стане ясно, че е напълно естествен! Спекулациите, че имаш силикон или изобщо нещо изкуствено по себе си, дразнят ли те? Щом си се принудила да публикуваш тези снимки…
– Първоначално тези снимки ги пуснах в личния ми Фейсбук само за приятелите ми. Така започна и обръщението ми: „Скъпи приятели…“. Впоследствие някои представители на медиите си позволиха да ги копират и разпространят. Така се принудих да ги публикувам във фен-страницата си. Целта ми беше закачка, свързана с хората, които познавам лично. Исках на тях да им е ясно, че всичко е наред и няма за какво да се притесняват в това направление.

– Как лекуваш разочарованията, когато се изправят на пътя ти?
– Разочарованията идват от хората. Ако някой ме разочарова – дотам е! Продължавам с други хора.

– От какво те е страх? Изпитваш страх от оръжия. Защо?
– Преди ме беше страх от оръжия, да. Исках да преодолея страха си и се записах на курсове по стрелба. Така го преодолях и се сдобих с уверение от МВР за огнестрелно оръжие…

– Остава ли ти време и имаш ли пълноценен личен живот? Човекът до теб как приема популярността ти?
– Личният ми живот няма да го коментирам. Има много хора около мен.

Анелия ПОПОВА