Полените и сенната хрема

14
Добави коментар
theones
theones

Полените и сенната хрема

мар 13, 2013
Здраве

0

Когато става дума за алергии и сенна хрема, то няма как да не споменем полените. Някои от симптомите, са много близки до ринита, но разликата е, че те не са причинени от инфекция и вирус, а от полените.   Симптомите са често кихане, сърбеж в очите, сълзене, подуване, зачервяване и обриви. Това е една от най-често срещаните алергии, разпространени сред населението.

Причинител на сенната хрема е прашеца на  цъфналите растения през пролетните месеци. Изразява с в свръхчувствителност към този прашец. При такъв вид алергия, симптомите се появяват през определения сезон, но могат да се задържат и за по-дълго време. Най-ефикасното средство срещу  тези алергии , това е укрепването на имунната система. Ако тя е силна, ще може да изпълнява ролята на бариера за всички причинители на алергиите. За да бъде силна имунната система има нужда от много витамини и минерали. Полените са изключително малки по размери, но определено могат да причинят сериозни неразположения. Трудно е да бъдат избегнати, защото се носят по въздуха и полепват къде ли не. Ако знаете,че страдате от такава алергия, то е хубаво да вземете някои съществени мерки преди определения сезон, а именно пролетта, когато растенията разцъфват. Медът е мощно средство за засилване на имунитета. Хапвайте по една лъжичка всяка сутрин и пийте чай от ехинацея. Тези, които страдат от алергия към полените трябва да знаят, че нивата на разпространение на полените е най-високо през следобедните и вечерни часове от денонощието.

Редовно трябва да се почиства лицето и ръцете, с цел да се отстранят полепналите полени. Дрехите трябва да се сменят често. Помещенията, които се обитават, задължително трябва да бъдат изпълнени със свеж и чист въздух.  Предпазвайте добре очите си с помощта на очила, когато излизате навън. Ако се придвижвате с кола, то прозорците трябва да бъдат затворени, за да не влизат полени вътре. Избягвайте разходките през дните, в които въздуха е много влажен. Влажността може да влоши положението още повече. При такава алергия, често ноздрите се възпаляват. Затова, като превенция може да използвате вазелин, с който да ги мажете, за да не полепват много полени в тази част от лицето.

Незабавно трябва да потърсите лекар, ако имате затруднения при дишане и хрипове.

 

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Полените и сенната хрема, 10.0 out of 10 based on 1 rating

алергии, алергия от полените, полени, сенна хрема

tweet

Да свалим няколко килограма с мляко, банани и ягоди

Една вкусна и лесна закуска

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0