Най-великият филмов герой

1
Добави коментар
yApple

Елън Рипли – героинята на Сигорни Уивър от култовия филм „Пришълецът“, бе избрана от читателите на специализираното издание за кино „Тотал филм“ за най-великия персонаж в историята на киното.

Героинята оглави анкетата на изданието за 100-те най-страхотни личности от големия екран. Тя се пребори с конкуренцията на редица легендарни имена като Джеймс Бонд и Батман. Дарт Вейдър от „Междузвездни войни“ пък бе определен за най-върховен злодей.

„Елън Рипли е спонтанна здравенячка, мила, но на моменти и безжалостна жена. Тя е мярка за издръжливост във всяко отношение. Именно по тази причина тя победи всички момчета и грабна титлата „най-велик герой в историята на киното“, коментира зам.-редакторът на „Тотал филм“ Джейми Греъм.

„Междувременно Дарт Вейдър, с астматичните му хрипове, бе избран за най-добър лош персонаж. За него може да се каже, че е както готин, така и ужасяващ“, посочи Греъм.

Освен Рипли и „007“, в челната десетка на популярните филмови герои влязоха още Индиана Джоунс, Хан Соло, Железният човек, Марти Макфлай, Джон Макклейн, Арагорн и Атикъс Финч.