Изкачване на вр. Монбланд по традиционния път (4808 м)

0
Добави коментар

Изкачване на вр. Монбланд по традиционния път (4808 м)

Цена: 1480,00 лв

 

 

 

Това е поредното изживяване ,съчетаващо вълнуващо пътешествие по нови места и предизвикателно изкачване на първенеца на Алпите и най- висок връх в Западна Европа вр. Монблан 4808 м.н.в. В превод името значи „ Бяла планина”, разположен е на границата между Италия и Франция.

Времетраенето е около 10 дни.

Дата за провеждане : 18.07 – 26.07 2015

Цената е : 1480лв. , за  човек при група от  5 до 7 души. Цената включва:

–    транспорт от България до Шамони, Франция и обратно,

–    от 3 до 5 нощувки в Шамони,

–    1-3 нощувки на къмпинг или палатка в планината

–    такси за влакче и лифт до Nid d`Aigle

–    Планински водачи

–    Застраховка

–   Предварителна подготовка в Българските планини.

Цената не включва:

– нощувка на хижа в планината,

– храна,

– такси за допълнителни лифтове и атракции Планинска застраховка за изкачването на върха (покриваща сваляне с хеликоптер) не е задължителна, но е препоръчителна.

За желаещите да се включат в изкачването на върха е необходимо да са в добро здраве и при евентуални хронични или други заболявания предварително да информират организаторите, за да бъдат взети под внимание .

 

Записване…

 

Допълнителна информацияОписание

 

ПРОГРАМА 1 ден – отпътуване от България 2 ден – пристигане в Шамони , Франция и настаняване 3 ден – свободно време и разглеждана на Шамони 4 ден – тръгване за Les Houches. Пътуване с лифт и влакче до Nid d’ Aigle. Излизане до хижа Tete Rousse. Почивка и изкачване до хижа Dome du Gouter . Нощувка.

(Нощувката може да бъде както в хижа така на бивак в палатка близо до самата хижа.)

5 ден – Тръгване в 3.00 ч. изкачване на връх Монблан, през заслон Вало. Слизане в Шамони . Нощувка. 6 ден – Свободно време. Резервен ден при не добри метеорологични условия. 7 ден – Отпътуване.

ЕКИПИРОВКА Лична екипировка: раница 50-70 л.,обувки, ръкавици, гети, шапка, очила, зимно яке , долнище ,спален чувал и др. Пълен списък с нужната екипировка може да получите при записване за участие. Алпийска  екипировка: Седалка, каска, котки, пикел, карабинери, лента или прусек и др. Тази екипировка може да бъда осигурена и от организаторите.

 

 

Това е поредното изживяване ,съчетаващо вълнуващо пътешествие по нови места и предизвикателно изкачване на първенеца на Алпите и най- висок връх в Западна Европа вр. Монблан 4808 м.н.в. В превод името значи „ Бяла планина”,  разположен е на границата между Италия и Франция.    Първото записано изкачване на вр. Монблан е на 8 август 1786г. от Жак Балма и д-р Мишел Пакар. Сега върха се изкачва средно от 20 000 алпинисти и  туристи всяка година.  Въпреки   не трудните(добре описани) маршрути за изкачване и множеството посетители  има редица причини и фактори, които изискват знания за високата планина, планински (опитен) водач и подходяща екипировка, за да направят изкачването приятно и безопасно.   Предложеният маршрут за изкачване на върха се счита за най- често използвания и достъпен път към Монблан. Той е микс от движение по добре очертани пътеки, скали, снежни полета и красиви панорамни гледки.