Любо Пенев: Искам бараж, не е мираж

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Националният селекционер на България Любослав Пенев даде пресконференция в Правец днес, на която говори за предстоящите две световни квалификации с Малта и Дания и целите пред отбора. Любо е категоричен, че бараж не е мираж за „лъвовете“.

„Момчетата ще ми поискат прошка вечерта. Това ще е на вечерята, неофициално. Според празника и аз ще поискам прошка от тях. Планирал съм го, така трябва да стане. Предвидените според графика са тук. Ще ги видите на тренировка. Предпоследните са от Литекс, по-късно ще дойдат и тези на Левски, след като си изиграят мача с Монтана. Имам немалко хора за тренировката. Днес и утре ще са възстановителни тренировки“, започна Любо.

„Новите ме впечатлиха с тяхната игра. Не ги наблюдавам от няколко дни, а от доста време, от самото начало. Аз гледам абсолютно всички, без значение от отбора и класирането му.

Изпълнявам две задачи едновременно – гоним резултати, искаме да се класираме на световно, но и налагаме млади. Имаме сили за бараж, това не е мираж. Напълно осъществимо е. Това е първата задача.

Втората е близкото и средно бъдеще, подмладяваме отбора. Дори да не съм треньор после, България ще има добър, солиден и перспективен отбор. Преди мача с Украйна средната възраст беше 27 години. Сега е 25.56, ок. Това е. Към момента съм доволен и спокоен, защото си постигаме целите. Поставям висока цел като треньор, но тя не трябва да вкара напрежение – 6 точки от два мача, искам максимума. Това е, което искам. 25 човека са извикани, има такива с картони. Дано получим по-малко картони срещу Малта и да имам голям избор за Дания. През 2012 г. доста говорих за съдиите, за момента ще ги оставя. Но е нормално да съм недоволен от тях. Те не са ми на първа линия, концентриран съм върху по-важни неща“, каза още селекционерът на България.

Какво още каза Любо Пенев четете в Sportline.bg.