Вакуум

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Автор на „Труд“ сравнява отсъствието на ББ от властта със звезда, напуснала галактиката – на нейно място остава вакуум. Но бърза да успокои, че празното пространство не е толкова празно: „Не плачете, Той е тук“, уверява авторът – „Бате ви Бойко ще се яви и на следващите избори, гордо оглавил протестите срещу себе си и вие отново ще имате възможност да гласувате за него, както гласувахте и преди да излезете да протестирате с празни тенджери по площадите“.

Прелитащият също има в ръкава готово сравнение – както абстинентният търси онуй, заради което си навива ръкава, така и дежурният по прелет със запретнати ръкави търси нещичко за ББ из пресата. Чувството за пустота без любимия герой е жестоко и опустошително.

Прелитащият намери дребна дозичка, колкото да не се гърчи: „Борисов пак тръгна по църкви и зали“, пише „Преса“ с оскърбителен тон. Това е съобщение за посещение на галактическия гербаджия в Ловеч, където дарява от партийната пита половин милион за строежа на нова църква. Посещението включва и поглед върху строеж, отпочнат по лична негова заслуга – новата спортна зала в училището, от което е произлязъл Симеон Дянков (ловешката Езикова). Но как само звучи: „Въпреки че вече не е премиер, Бойко Борисов ще инспектира и строителството на спортната зала…“

По-човеколюбива е дописката на „Стандарт“ за същото събитие: „Бойко за прошка при Гавриил“; „Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и вицето му Цветан Цветанов ще се срещнат в деня за прошка с митрополит Гавриил по повод новостроящ се православен храм в Ловеч“.

„Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни“, промълви там Посетителят.

…Но както можете да прочетете в днешния ни брой, неразумни и юроди не му простиха, а го освиркаха. Вместо цветя и рози, моми с питки и момци, правещи набирания по скелето на строежа – тур за дюдюкания! О, меки тикви с вътречерепен вакуум, поради що?… Поради щото срама нямате!