ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само: Wedding hair accessories или Сватбени аксесоари за коса – част 1

2
Добави коментар

Една моя читателка  ще става булка. Какво по-хубаво от това, да се вречеш във вярност на човека, с който ще свържеш живота си, да мечтаеш да бъдеш най – красивата булка на света! А булката винаги е красива, независимо от роклята, защото младостта е красива, любовта е красива и сватбата е най – красивото тържество за приятели и близки. Поиска да й направя цвете, изпрати ми снимка на роклята и няколко примерни снимки на цветя на световни дизайнери. Благодаря й, че ме потопи в приказния свят на булките в продължение на повече от десет дена. Разгледах толкова аксесоари за коса и други сватбени атрибути, че се замислих, дали не съм готова да направя за булката всичко, без роклята. От мен шивачка така и не стана. Мъчих се, но не се получи, за което съжалявам  и до днес.

Не бях правила такива цветя, с арматура. Не съм работила с тел и клещи, не знаех дори от къде да започна. А вкусовете са толкова различни, един харесва перца и тюл, друг големи и изчистени цветя. А те като са големи и с големи листа, как се задържат, как се захващат за косата? Нали не трябва цветето да падне при първия сватбен танц?!

Фитилът беше запален, бръмбърът в главата ми се настани удобно след втория мейл, като си човъркаше непрекъснато и неотказно, но му благодаря, свърши чудесна работа. Ей, страшно нещо е това, да ти влезе идея в главата! Не иска да излезе, без резултата да е налице.
Прегледах много примерни модели на много сватбени дизайнери, предимно зад Океана. Вкусовете ни са различни, както и хората са различни – по произход, темперамент, нрави и обичаи.
Световните дизайнери залагат на големи и изчистени цветя, без излишни притурки. Разбира се, имат и много други. А цените няма да коментирам. Но всичко е въпрос на вкус.
А булката трябва да е капризна, докато не е уверена, че всичко е подбрано точно за нейната визия и вкус, за да се чувства неотразима, неповторима и уникална в най – щастливия си ден! 

Телът в листата позволява движението на всеки лист в желаната посока – нагоре, надолу, по извивката на главата, така цветето разцъфтява в различни равнини. За съжаление нямам манекен, за да се види наистина как стои на главата, но гарантирам, че стои добре.
Разбрах, че белият цвят има няколко нюанса – от снежнобяло, през ярко бяло до меко бяло…

Както се казваше в един разказ: „Като заваля дъжд, та цяла неделя, тихо, кротко, ден и нощ…“
Та и при мен, като заваляха сватбени цветя…едно, две, три, цяла дузина…, за всеки вкус, за всеки стил, за дълга и къса коса, за всеки тип прическа и за най – красивата булка на света!

Следва продължение… А как изглеждат тези уникални ръчно изработени сватбени цветя? Можете да разгледате тук !
Ако имате въпроси,можете да ги зададете на: [email protected]