Сретан Йосич минавал свободно българската граница 3 1921

1
Добави коментар
yApple

Сретан Йосич минавал свободно българската граница

18.03.2013 05:57 | Крими и Право

Сретан Йосич

Балканският наркобос Сретaн Йосич е минавал свободно през границите на България, въпреки че е можело да бъде разпознат, тъй като службите са разполагали с данни за фалшивите му самоличности. Това заяви вчера пред Би Ти Ви бившата депутатка Мария Капон. Според нея това показва, че наркотрафикантът е бил покровитлстван от българските власти.

По думите , след като службите са знаели имената, под които се е подвизавал Йоца Амстердам, е трябвало да се задейства т. нар. система за идентификация „скреч“. Това обаче не е станало.

Капон съобщи още, че съпругата и децата на Йосич са живели у нас от 1998 г. „Той самият живеел в близост до сградата на МВР“, каза още бившата депутатка. Тя обясни, че изводът за това е направен въз основа на анализ на множество разговори по джиесеми, както и на такива от телефонни кабини в близост силовото ведомство.

По думите на Капон на 28 януари 2000 г. австрийските власти са информирали нашите служби за една от самоличностите на Йоца Амстердам – Марко Милосавлевич. Нашите служби са им отговорили едва след 5 месеца. Това според Капон потвърждава тезата, че Йосич е бил покровителстван от българските служби.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти