Екатерина Захариева ще контролира най-много евро пари

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Екатерина Захариева, която е заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството, ще контролира работата на министри, под чиито ведомства са оперативните програми с най-много средства за усвояване. Това се разбра, след като министър-председателят Марин Райков разпредели на вицепремиерите функциите по координация на дейността на различните министерства.

След разпределените ресори Екатерина Захариева ще наблюдава работата на министрите на икономиката, енергетиката и туризма; на транспорта, информационните технологии и съобщенията; на земеделието и храните; на околната среда и водите и на министъра за развитие на електронно правителство. Тя ще осъществява и взаимодействието на правителството с държавните комисии по сигурността на информацията; за енергийно и водно регулиране; за стоковите борси и тържищата; с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор; с КРС; Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.

Вторият вицепремиерът на Марин Райков – министърът на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще координира дейността на министрите на отбраната; на правосъдието; на образованието, младежта и науката; на културата; на здравеопазването, на физическото възпитание и спорта, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. Деяна Костадинова ще има най-много като брой ресори. Тя отговаря също за работата на държавните агенции за бежанците, за закрила на детето, „Архиви“ и „Държавен резерв и военновременни запаси“, както и за Националния компенсационен жилищен фонд, НСИ, Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Третият зам.-министър председателя – Илияна Цанова, министър по управление на средствата от Европейския съюз, ще контролира дейността на държавната агенция за българите в чужбина.

Министерствата на финансите и на вътрешните работи не са разпределение между вицепремиерите. В подалия оставка кабинет „Борисов“ именно ръководителите на тези две министерства бяха заместници на Бойко Борисов.

Етикети:

Деяна Костадинова | Екатерина Захариева | ресор