Предимства на камините със стъклени врати

2
Добави коментар

През вековете камините в семейството са осигурявали комфорт, топлина, и пламъка на дърветата е бил използван за приготвяне на храната. В наши дни камини има почти във всеки дом , но те се ползват и като аксесоар, благодарение на красиво декорираните елементи.

Създават се камини, които имат за цел да привличат вниманието с красивите си орнаменти, но се произвеждат красиви аксесоари, като вратичките на камината с чисто практическо предназначение.

Знаете ли, че…

Всяка година хиляди домакинства страдат от повреда на имуществото причинено от каминa без вратичкa.

Има загинали хора в пожари причинени от камини без вратички.

Ако използвате камина без стъклена вратичка, стотици левове топлина се изнизват през комина.

Оказва се, че през зимата плащате, за да топлите комина, а през лятото плащате, за да го охлаждате.

Как камината със стъклена вратичка предпазва моето семейство и дом?

Освен приятното чувство да наблюдавате пламъка на горящите дърва, камината със стъклена вратичка има за цел да предпази както вас, така и имуществото ви. По – голям процент от хората мислят, че няма опасност ако ползват обикновена камина. Точно те обаче забравят за въглените, които неволно се претъркулват и падат на килима, ламината или плочките. Огнените искри, които излитат на доста голямо разстояние, и жегват наблизо седящ човек, увреждат техниката и тапицериите. Всичко, което е в обсега на камината има вероятност да бъде повредено. Отделен проблем е връщането на дим вътре в стаята, където може да спи вашето дете или самите вие. Ако камината ви е изработена със стъклена вратичка, няма нужда да се притеснявате за всичко това. Стъклото е огнеупорно, не се чупи, не пропуска огнените искри и не допуска дима да се върне вътре в стаята.

Увеличава ли се топлината в моя дом, ако камината ми е със стъклена вратичка?

Разбира се, че топлината която се произвежда от горящите дърва спада наполовина, ако камината ви няма вратичка. Тя действа като стена поставена между стаята и комина. Представете си го по следния начин, ако вратичката на камината ви е отворена или изобщо я няма, всичко това е все едно да отоплявате стая с отворен прозорец.

Камините със стъклени врати са красиви и стилни. Освен че предпазват вас и имуществото ви, много по – лесно се почиства ако вашата камина е точно такава. Пепелта, която обикновено се разпилява по пода вече я няма. Стените не потъмняват, и не е нужно да пребоядисвате след изминалата зима. Както вече споменахме вратичката се затваря плътно и не допуска образуването на димна завеса в дома ви.

Прибавяйки камина със стъклена вратичка към декора в дома ви, добавяте не само безопасност, но и стилно излъчване. Дизайнът на камините в последните години е много напреднал, така че може да намерите такава в много различни цветове, форми, размери. Към един абсолютно модернистичен дом може да бъде добавена камина в същия стил, нека това не ви смущава. Това, което трябва да разберете е, че камините със стъклени вратички са по – практични и предпазват вас и вашето семейство и вашия дом!