Шон Пен отново помага на Хаити с 8,5 милиона – Edna.bg

0
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Снимка:
Getty/Guliver

Шон Пен е известен с благотворителната си дейност, посветена на жертвите от земетресението в Хайти през 2010 г.

Сега актьорът още веднъж показва, че наистина иска да помогне на пострадалите, споделя от Dailymail.co.uk.

Неговата благотворителна организация е постигнала споразумение със Световната банка за отпускането на 8,5 милиона долара в полза на Хаити.

Проектът, които ще се финансира с тези пари, ще бъде изпълнен за 16 месеца и цели да осигури дом на 14 хиляди хаитяни, останали без покрив над главите си.

Освен това с част от парите ще се спонсорира екипa „Защита“, който цели да намали и предотврати случаите на домашно насилие сред пострадалите.

След земетресението през 2010 г. в Хаити, което взе много жертви, хиляди хора останаха без дом и каквито и било средства и условия да водят нормален живот. Освен това бе отчетен невероятен ръст в броя на насилието и изнасилванията в Хаити.

Страни от целия свят се обединиха да помогнат на жертвите, а Франция дори прие светкавични промени в законодателството си, за да могат французите да осиновяват по-лесно хаитянчета.

Що се отнася до 52-годишния Шон Пен, той започна активно да помага на карибската страна с всичко, каквото може. Получавал е редица отличия за дейността си, но по-важното е, че наистина е от помощ на пострадалите и има желанието да помага и занапред.

Негови близки споделят, че в момента той е ангажиран още повече с идеята да подобри живота на пострадалите и да им осигури поне минимални условия за съществуване.