Да плуваш в Рибешки води е магическо – Edna.bg

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Влизате в класна стая – суматоха и глъч, а някъде в далечния ъгъл до прозореца – детенце, зареяло поглед в небето. Нищо не е в състояние да го изтръгне от магическото странстване из дебрите на въображаемия му свят.

Малчуганът с блуждаещи очи, вместо да слуша скучновати уроци, ще се занимава с нещо далеч по-вълнуващо, като си рисува в тетрадката или пише стихове. Да, правилно сте заподозрели, той е зодия Риби.

Рибите живеят извън този свят сякаш – неуловими, неразгадаеми и крехки. Те са възприемчиви към енергиите, които текат в пространството, регистрират и най-фините нюанси в настроенията на околните и ги лепят като вируси. Често не знаят как да се предпазват от чужди влияния.

Затова се нуждаят от повече време в изолация, отколкото другите знаци – за да се изчистят и презаредят. Здравословно би било за Рибите да редуват социална фаза с моменти на оттегляне и усамотение, а повечето от тях го правят интуитивно.

Поради чувствителността си трябва внимателно да избират с кого живеят и с кого дружат. Най-добре биха се чувствали със солидна и надеждна личност (като Телец, Козирог и Скорпион, например) до себе си, която да ги придърпва към реалността и да им създава усещане за стабилност и предсказуемост в този техен така недефиниран живот.

Винаги ги грози опасност от прекалено привързване към любимия човек, до степен, в която изгубват чувство за собствена идентичност. Като воден знак Рибите изпитват огромна необходимост да се слеят с другия, да се отъждествят с неговите емоции, да го попият. Любовта е единение. Животът е единение. Това им качество ги прави способни на неподражаема емпатия, но за да останат връзките им здравословни, би трябвало да се научат да поставят граници и да осъзнават, че в едно пълноценно партньорство участват два индивида.

Рибите са самоотвержени и пожертвователни, готови на всичко, за да облекчат болката на другия, която никой друг не може да усети така автентично, както те.

Много от тях притежават вродени лечителски дарби и се занимават с алтернативна медицина, лечебни и духовни практика и дори традиционна медицина – стига да могат, с готовност помагат на хората и допринасят за облекчаването на човешкото страдание.

Те са готови да понесат всичко, ако това ще е в нечия полза. Ако видите колата пред вас да спира и от нея да излиза костюмиран господин насред поройния дъжд, само и само за да спаси куцото куче на пътя, можете да се обзаложите, че той най-вероятно е представител на състрадателните Риби.

Тези нежни създания се чувстват най-щастливи, ако се занимават с благотворителна и доброволческа работа в свободното си време. Те са готови да се погрижат за всеки – близки, приятели, животни, непознати.

Съчувстващата им природа нерядко ги въвлича в ситуации, в които стават жертва на лековерието и наивността си. Хората ги използват и злоупотребяват с готовността им да откликнат. А самите Риби трябва честно да си отговорят на въпроса дали не са така всеотдайни и позволяващи да им се качват на главата просто защото вярват, че по този начин ще си купят обичта на другия, а да останеш самотен и необичан е твърде страшно.

Разбираме, Риби, страх ви е да нараните чувствата на другите, защото след това ще се въргаляте в самообвинения, ще се самоизмъчвате и ще правите от мухата на незначителната си вина драматично голям слон, сякаш само чрез нея можете да се усетите истински значими и забелязвани. Но понякога се иска да ударите по масата, да заявите нуждите си и да се освободите от този мъченически комплекс, който само отравя взаимоотношенията ви. Ако сами се поставяте в мазохистични роли, не се учудвайте, че хората инстинктивно реагират садистично спрямо вас.

От всички знаци в зодиака, Рибите са най-склонни към зависимости и пристрастявания. Това се дължи от една страна на крехката им природа, която няма необходимата устойчивост за справяне с трудностите в живота и първосигналният избор, който правят, е да избягат от проблема, скривайки се или в алкохола, или в употребата на вещества.

От друга страна, Рибите понякога целенасочено биха търсили опитности с психеделици, защото те им разкриват отвъдна реалност, отвъд ограниченията и условностите на физическата действителност, реалност, в която са едно с космоса и всичко съществуващо. Всяка „Риба“ тайничко в себе си мечтае да се върне във вътреутробната безметежност, във вселенското лоно на безграничните възможности, още преди да са се проявили.

Разбира се, Рибите се пристрастяват преспокойно и към храна, цигари, лекарства, връзки, хобита, приятелства – за каквото се сетите. Колкото и да е странно обаче, много от тях развиват физическа непоносимост към наркотици и всякакви видове химикали, включително медикаменти, което може и да е мъдрият отклик на тялото им да ги предпази от тях самите.

Поради непрекъснатата си връзка със света преди и след живота, с енигматичната реалност на незримото и неописуемото, Рибите сами по себе си излъчват една отвъдност и магнетичност, която завладява и лишава от свободна воля. Няма киноман, който да не е попадал в плена на бездънните виолетови очи на Елизабет Тейлър – типична представителка на знака.

Рибите са безкрайно артистични, което се дължи както на способността им да черпят пряко от фините полета на фантастичните и митологичните светове, така и на вродената им дарба да се превъплъщават – истински хамелеони. Разглеждайки дълъг списък на Риби знаменитости, останах изумена как над 80 процента бяха хора на изкуството – художници, музиканти, поети, актьори, комици, режисьори, писатели.

Естествено, сред тях имаше и окултисти, и учени, като Айнщайн например, но последните отново ги възприех като визионерите и поетите на науката. Рибите са изключително интуитивни и много от тях имат свръхсензорни преживявания. Те сънуват ярки и понякога пророчески сънища. Никой не би се учудил да научи, че „сънуващият пророк“ Едгар Кейси е бил роден под знака на Рибите.

Сияйни звезди от мъглявината на Рибите: Джордж Харисън, Рудолф Щайнер, Николай Коперник, Микеланджело Антониони, Джон Бон Джоуви, Морис Равел, Лайза Минели,  Кърт Кобейн, Нат Кинг Коул, Ванеса Уилямс, Римски-Корсаков, Филип Рот, Глен Клоуз, Брус Уилис.