Вегетарянството намалява риска от сърдечни заболявания

7
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 172 пъти | добавена на 18.03.2013 г.

Като резултат от цялостно проучване, организирано от група експерти във Великобритания, беше установено, че човек – вегетарианец, има 33% по-малък шанс да развие сърдечно-съдови заболявания.

„Като цяло, няма нищо чудно от факта, че диета, която включва много пресни зеленчуци, плодове, ядки, семена и други растителни храни е полезна за нашето тяло. Що се отнася до вегетарианците, трябва да разберат, че нашето здраве зависи не само от факта колко нездравословна храна ядем. А се определя от това, дали ядем достатъчно здравословна храна. Нашето тяло е проектирана така, че някои от необходимите вещества за нашето здраве, ние трябва да ги набавим от животинските продукти, „- казва професорът по хранене в Кингс Колидж, Великобритания д-р Франческа Кроу.

Снимка: marin / / FreeDigitalPhotos.net

Важно е да се отбележи, резултата от класическо вегетарианството. Така наречените вегетарианци, които са изключили от тяхната диета не само месото, но като цяло всички продукти от животински произход, не само не намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, но е вероятно да го увеличат дори в сравнение с хората, които ядат месо.

Днес, отхвърлянето на месото е по-скоро модерен стил, синоним на здравословен начин на живот. Вие искате да се присъедините към общността на тревопасните животни? Това не е много разумно.

Етикети

вегетарянство, сърдечно съдова система, сърце, високо кръвно налягане, хипертония,