СтатияВелинград – едно уникално място

1
Добави коментар
irgnet
irgnet

В България има такива условия за туризъм, с които малцина могат да се похвалят, а други държави не без основание изпитват завист. Българската природа наистина е уникална- тя предлага много места за отдих, като се започне от красивите паркове и се стигне до планинските курортни местности.

Велинград се намира в Южна България, разположен е в Чепинската котловина в Западните Родопи. Планинският климат превръща градчето в атрактивно и все по-често предпочитано място за отдих. Лятото е прохладно и краткотрайно. Планинският въздух безспорно допринася за специфичното усещане за пълна хармония между човека и природата.

С настъпването на отпускарския сезон интересът към офертите за почивка неимоверно се повишава. Много хора искат да прекарат няколко спокойни дни, без поне за малко да мислят за работа и проблеми.

И понеже аз самият никога не съм прекарвал уикенд във Велинград, а всички отзвуци, които съм чувал за него, са положителни, най-накрая реших да отида там и да се убедя лично. И трябва да кажа на всички желаещи, които мислят да прекарат там отпуската си, че наистина няма да съжаляват и ще останат напълно очаровани от всичко, което този курорт ще им предложи.

Свежият и прохладен планински въздух, топлите минерални извори, които освен всичко друго се посещават и с лечебна цел, историческите забележителности, между които са изворът, наречен Клептуза, крепостта Цепина, която по време на царуването на известния български средновековен владетел Калоян е превзета от византийците, а по-късно става владение на Никейския император Йоан 2-ри Дука Ватаций и много други, без съмнение ще направят вашата почивка пълноценна и качествена.

Отидете на място и лично се уверете във всичко, което Ви казах. На последно място, но далеч не без значение е фактът, че резервиралите няколко месеца по-рано места в почти всички хотели, получават отстъпка от 20-40 %. Затова ако все още се чудите къде да прекарате отпуската си, или просто искате да направите подарък на ваш близък човек, не се колебайте, а изберете Велинград. Не се бавете, идвайте!