Фиданов: Никленов учи децата на измама, а говори за морал

1
Добави коментар

Директорът на детско-юношеската школа на Локомотив (Пд) Георги Фиданов отговори на нападките на президента на ФК Векта (Пд) Петър Никленов, който обвини ръководството на клуба в липса на морал. Интересното е, че Никленов направи това, след като пусна в игра футболист, изтърпяващ наказание от БФС, пише сайтът на черно-белите.

Освен това ръководството на Локомотив (Пд) бе нападнато, тъй като „откраднало“ четирима юноши на Векта.

Ето как Фиданов отговори на нападките пред официалния сайт на Локо:

Решението за подадената от нас жалба срещу ФК Векта не е еднолично и бе съгласувано с ръководството на клуба. Все пък съм длъжен да кажа, че аз, Атанас Узунов и Христо Бонев, защитаваме интересите на Локомотив (Пд). При положение, че има явно неспазване на разпоредбите на БФС, всяко друго решение ще е в ущърб на Локомотив (Пд), а на нас, като ръководители, ще ни бъде потърсено обяснение и отговорност.

На какъв морал се учат децата, при положение, че играят мачове против футболните закони? За какво тогава е необходимо всички футболисти да минават медицински прегледи, да бъдат картотекирани във футболната централа и защо е нужно да се събират комисии, за да назначават наказания за натрупани жълти или показани червени картони?

Преди няколко дни играхме с лидера в класирането Левски… Каква щеше да е тяхната позиция, ако бяхме пуснали в игра изгонения на мача с Векта заради червен картон наш футболист?

Съжалявам че трябва да превеждам от български на български футболните разпоредби. Те са категорични, че всеки юношески състезател има право да сменя школите във всеки зимен или летен прозорец, без позволението на клуба, в който досега е играл. Разбира се всеки клуб запазва правата за съответния период на престой.

Момчетата, които избраха Локомотив тази зима, дойдоха на Лаута, след като разпространихме съобщение, че набираме момчета от наборите 1996 и 1997. По същия начин те са предпочели Векта преди няколко години, за сметка на отборите, в които са били преди това. И Векта ли са ги откраднали тогава?

Не желая да се връщам години назад във времето и то във времето, когато не съм бил служител на Локомотив, за да ви кажа колко деца, трениращи на Лаута, са се озовали във Векта. Знам също така, че допреди няколко месеца е имало предложения към наши момчета да се преместят на бившия работнически стадион. Футболните хора знаят отлично, че тези въпроси е излишно да бъдат коментирани, тъй като са напълно нормални и са постоянно явление в българския юношески футбол.

В заключение искам да кажа, че уважавам локомотивските пристрастия на всеки, но нека запалянковщината остане на заден план, когато става въпрос за футбол и лични интереси. В този случай Локомотив Пловдив и Векта са два конкурентни пловдивски клуба и намесването им във фенството е най-малкото некоректно.