Повече от всичко друго, що пазиш, пази сърцето си

5
Добави коментар
hristiqnin
hristiqnin

Трябва да сме много внимателни какво сеем в сърцата си, защото то рано или късно ще даде плод. Докато се усетим коренът на неверие ще израсте до такава степен, че ще се озовем от страната на врага.

Често християни, слушайки многобройните обвинения в интернет от сорта на – този пастор бил еди какъв си, пък онзи пастор правил еди какво си, пък трети какво имал, четвърти какво бил направил и т.н. и т.н., постепенно отпадат от вярата

и в даден момент спират да посещават църквата. Единственото място, в което могат да имат истинско, пълноценно общение с Бог. Дяволът ги е омотал и объркал до такава степен, че те вече не различават, кое е добро и кое зло.

Често въпросните групички цитират и се облягат на следния пасаж от Словото: Всичко изпитвайте; дръжте доброто… 1 Солунци 5 – 21

Да, всичко изпитвайте в Духа. Но когато го няма Духът Господен идва съмнението. Приятели, няма по коварно чувство от съмнението, то е предвестник на страха, а страхът не е от Бога.

Постепенно вместо “…всичко изпитвайте…„ става “…във всичко се съмнявайте…„

Разберете, че ние не сме призвани, за да съдим, хулим, гоним, сочим с пръст или оплюваме когото и да било! ТОВА НЕ Е РАБОТА НА ХРИСТИЯНИТЕ! Бягайте далеч от подобни общества и никога не се връщайте в тях заради собствената си душа. Пазете се от такива, имащи себе си за прави и „истински“ християни. Ако подражаваме на Христос, то ние ще сме кротки, смирени, ще се пазим от кавги и свади. Помните ли кои имаха себе си за „истински християни“? Да, същите тези, които разпнаха и Христос! Същите, които не успяха да овладеят собствената си себеправедност и егоизъм.

Не случайно пастор Дейвид Уилкеръсн говори за факта, че най-закоравелите сърца са именно на тези, преживели Господния Дух и благодат – християните! Клетниците, отпаднали от вярата. Помислете, дали си струва заради едната клюка да рискуваме вечния си живот и общение с Господ Исус Христос? Или си мислите, че Той е на същото мнение като вас и ще ви подкрепи в похулването на Негови служители..

Ако наистина си мислите така, то тогава тежко ви и горко в съдния ден. Очаква ви голяма изненада.

Към тези, които вече са попаднали в тази клопка – искрено се надявам да дойде покаяние от най-дълбоките места във вашите души и да отхвърлите един път завинаги духът на клюкарство и одумване. БОГ ИМА нещо много по ценно и важно за вашият живот.

Към тези, които все още не са тотално вързани, но посещават подобни общества във виртуалното пространство, съветвам ви да помислите добре върху следните пасажи:

„Отвърни очите ми от безполезни неща, запази живота ми в пътя си!“ (ПС. 119:37)

“Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее. Но който устои до край, той ще бъде спасен.” Мат.24:12,13

Очите ни са дадени, за да ни помагат в нашето физическо тяло, да служим с тях и да се наслаждаваме на Божието Творение. Това, което гледаме обаче е напълно възможно и да ни нанесе огромни щети. Връзката между зрението и ума е толкова силна, че онова, което виждаме с очите си, може да събуди или да засили определени стремежи и желания в сърцето ни. Тези желания могат да се превърнат в действия и да променят целия ни живот – към добро или лошо.

Ще отделя и няколко думи за съмнението, и каква е връзката му с очите. Какво се случи с първата жена, Ева. Дяволът я примами точно с думите, че очите и ‘щели да се отворят’, ако тя яде от плода на „дървото на познанието за доброто и злото“. Мисля, че всички знаем последиците.

Необходимо е в тези последни времена да внимаваме да пазим очите си както от съблазън, така и от всякакъв друг квас във виртуалното пространство.

Бъдете мъдри!

Ще завърша с второто послание на апостол Павел до Тимотей 3 глава:

А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.
2.Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
3.без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто,
4.предатели, буйни, надути, повече обзети от сладострастие, отколкото от страст към Бога,
5.имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; също такива отбягвай.
6.Защото от тях са онези, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове жени, водени от различни страсти,
7.които все се учат, а никога не могат да достигнат до познание на истината.
8.И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисей, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, чужди на вярата.
9.Но те няма да успеят повече, защото безумието им ще стане известно на всички, както се откри безумието и на тези двама.
10.Твърдост при гоненията за вярата
А ти си последвал моето учение, поведение, прицелната точка, вярата ми, дълготърпението, любовта, твърдостта,
11.гоненията, страданията; какви неща ме сполетяха в Антиохия, в Икония, в Листра; какви гонения издържах; и от всички тях ме избави Господ.
12.Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христос Исус, ще бъдат гонени.
13.А нечестиви човеци и измамници ще затъват все повече в злото, като мамят и бъдат мамени.
14.А ти постоянствай в това, което си научил и за което си бил убеден, като знаеш от какви лица си се научил
15.и че от детинство знаеш свещените Писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вяра в Христос Исус.
16.Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата,
17.за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено подготвен за всяко добро дело.

С много любов: В. Тоневски | гл. редактор на християни.com