Конкурс „Необичайната история на непотребния боклук“

1
Добави коментар
pgp

Хей, замисляли ли сте се, че… всеки мръсен боклук, който срещаме в кофите и извън тях, е бил полезно нещо? Нещо, което е било ценено и обичано, но след време е загубило както качествата си, така и нашето внимание?

Винаги се сещам за приказката “Бременските музиканти”, в която се разказва как животните остарели и стопаните им ги изхвърлили… И ние така – почти никога не се замисляме за боклуците и тяхната история.

За щастие, малката наблюдателна Божана търси предишното предназначение на всяко малко боклуче, което среща, а баба й Божана сътворява чудни истории за миналото на боклуците. Хмм, а вие можете ли да измислите своя история?

За да проверим, ще ви извикаме на конкурс ”Необичайната история на непотребния боклук”. Много е лесно: изберете си някоя обелка, кутийка, част от играчка или друга вещ, която срещнете на улицата и си представете каква е нейната история. Ние пък ще раздадем награди! Договорихме ли се? Тогава на работа!

Ето как да се включите в конкурса ”Необичайната история на непотребния боклук”

Какво?

– Категория 1: “В миналото: Необичайната история на…”

Изберете си някоя обелка, кутийка, част от играчка или друга вещ, която срещнете на улицата и си представете каква е нейната история, на кого е носила радост преди това, колко полезна е била. Разкажете историята на своя непотребен боклук, както прави писателката Божана Апостолова в “Малката Божана в деня на боклуците”, не е по-дълго от една печатна страница.

– Категория 2: “В бъдещето: Новото начало на…”

Тъй като непотребният боклук, който преди е носил радост, пак може да доставя удоволствие на хората (когато се рециклира!), предлагаме ви да измислите история за някое боклуче по ваш избор, като разкажете за преживелиците му от контейнера до превръщането му в нещо ново и полезно. Например: алуминиевата кутийка от газирана напитка превърнете в автомобил, пластмасовите бутилки от вода – в химикалки и столове, а старите парцаливи дрехи – в кукли… И тук разказът ви трябва да е дълъг до една печатна страница.

Кога? Срокът на конкурса е от 19.03.2013 г. до 18.04.2013 г. Своите истории за непотребния боклук си изпращайте на мейл [email protected] и не забравяйте да посочите име, възраст, адрес за получаване на наградата и телефон за обратна връзка!

Награди? И награди има! Издателство “Жанет-45” ще предостави 6 книжки за награда – по една за трите най-добри истории във всяка категория. А късметлиите, които ще грабнат наградите ни, ще бъдат определени от  екипа на www.DetskiKnigi.com. Спечелилите истории ще споделим с вас и заедно ще отпразнуваме страхотен световен Ден на Земята 2013!

Краен срок за участие: 18 Април 2013

Победители

Ако сте сред печелившите, можете да ни изпратите Вашия коментар и снимка с наградата, които да публикуваме тук. За целта използвайте тази форма.