Conscious Exclusive в H&M: Мода за официални поводи от еко-материи видяна 2260 коментари 0

1
Добави коментар

Абитуриентите ще са напълно доволни тази пролет от колекцията официални облекла „Conscious Exclusive“, изработени от по-устойчиви материи.

Тя включва облекла и аксесоари както за мъже, така и за дами, и е част от инициативата „Conscious“ на H&M, която има за цел да предлага по-устойчива мода. Сред материалите, използвани в колекцията, са органичен памук, рециклиран полиестер, рециклиран полиамид и TENCEL. Колекцията „Conscious Exclusive“ ще се предлага от 4 април 2013 г. в около 140 магазина в цял свят, включително H&M Сердика Център.

„Харесва ми, че тази колекция е изключително бляскава и стилна, както и това, че дрехите са изработени от по-устойчиви материи. За нас в Н&М е съвсем естествено да мислим за устойчивото развитие и да го поставяме на първо място в нашата работа“, споделя главният дизайнер на H&M Ан-Софи Йохансон.

Старият Холивуд се възражда с колекцията от официални облекла „Conscious Exclusive“, която е идеална за предстоящите абитуриенски балове тази пролет. Колекцията се характеризира с богатство на детайлите и ярък дизайн, като предлага ефектни дълги рокли и изчистени кройки за дамите и рокендрол стил за червения килим за мъжете. Бледорозовата рокля с дължина до земята е елегантна в предната си част и има ефектен гръб, който е напълно открит. Изработена е от 100% рециклиран полиестер. Костюмът от три части получава по-женствена интерпретация с втален блейзер и прилепнал панталон с висока талия, който се закопчава с цип на глезена. Той пък е изработен изцяло от комбинирана тъкан от органичен памук.

Съществуват толкова много възможности да опитате вкуса на холивудския блясък. Кремавото свободно кимоно в бохемски стил създава усещане за помръкнал блясък, особено заради панталона с дължина до земята; гащеризонът с изрязан гръб внася нотка на модерност; строгата бяла рокля има романтично рокендрол излъчване благодарение на прозрачните ръкави, асиметричния шлейф и бродерията на птица; а роклята с корсет и безбройни пластове тюл изглежда като излязла от света на стария Холивуд. Колекцията предлага и аксесоари, сред които е украсен клъч-кутия и елегантни обувки на миниатюрно токче с тънки каишки на глезена. Всички артикули са изработени от по-устойчиви материали.

Мъжката колекция „Conscious Exclusive“ дава истинско самочувствие на пролетните облекла. Вталено сако има класическа форма, която е обогатена с дръзка и ефектна нотка чрез кантовете в задната част на ръкавите. Към бялата риза без яка е прикрепена папийонка, която изглежда елегантно в завързан вид и контешки в развързан – всичко това идеално се съчетава с черен костюм от три части със смокинг. Много важно място заемат детайлите – старомодните тиранти с копчета, съчетани с бял панталон, който е част от бял костюм тройка, или принтът на рози, който може да се види на подплатата на смокинга. Както и при дамската колекция, така и тук всеки артикул е изработен от по-устойчиви материи като част от ангажимента на H&M към по-устойчива мода днес и утре.

Всички модели от колекцията можете да видите в нашата Галерия