Сторихме ли грях, че Божията майка плаче?

1
Добави коментар
Manuelska
Manuelska

Икона от бургаския храм „Св. св. Кирил и Методий“ се просълзи преди пет дни пред очите на няколко жени. Според теолози плачещите икони показват, че сме наскърбили Господ. За чудото, станало на 15 март потвърди пред Gramofona.com отец Петър Василев от храма „Св.Св. Кирил и Методий“.

„За Великия пост преместихме три икони от църквата в параклиса, където в момента християните се молят. Оставихме иконите на жените, които ни помагат  да избършат праха от тях. Те са забелязали, че от двете очи на Богородица са потекли две сълзи. За случката научих на другия ден“, разказва отец Петър.

Той определя чудото като знамение заради рушащия се храм „Св. св. Кирил и Методий. Според него това е знак, който не е на хубаво. „Богородица се моли за нас. Има някакво изпитание, което е свързано или с град Бургас, или с  това, че църквата не функционира. Дай Боже храмът  да се възстанови.

Сърцето и душата ме болят заради случващото се с него. Дано колкото се може по-скоро църквата да отвори , но това ще си проличи с времето“, моли се отец Петър. Той допълни, че такова нещо се случва за първи път в Бургас. Досега отецът само бил чувал за подобни случаи. Въпросната икона е на повече от век. Тя е руска и е била подарена при построяването на най-голямата цървка в града.