Махат Бар Рафаели от проеврейска реклама, защото не е ходила в казарма | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

Махат Бар Рафаели от проеврейска реклама, защото не е ходила в казарма
Израелският топмодел не е отслужила военна си служба, което я правело непрестижно лице за реклама на родината си

20 Март 2013 12:00
0

принтирай

|

текст

Израелският модел Бар Рафаели беше изключена от рекламна кампания, защото не е преминала задължителната военна служба. Министерството на отбраната на Израел е написало писмо до Министерството на външните работи, в което моли Рафаели да бъде изключена от снимките на рекламата. Причината е, че тя не е изпълнила гражданския си дълг и не е служила в армията, тъй като се омъжила през 2007 г. Малко след това моделът се разведе.

По закон жените в Израел трябва да служат две години, с изключение на семейните или бременните. Мъжете в Израел трябва да отбият тригодишна военна служба, след като навършат 18 години. Бар Рафаели бе избрана да участва в поредица рекламни кампании, които популяризират технологиите и иновациите в Израел. Но министерството на отбраната не е съгласно с този избор. Според властите поведението на манекенката не може да е пример за младото поколение. Според тях използването на модел за „представител“ на страната съдържа „негативно послание“.

 

 

 

 

Рафаели: Моят Instagram има повече читатели от най-популярния вестник в Израел.

 

 

 

 

Рафаели обаче също беше твърда в своята реакция и не спести критиките към политиката на родината си. Тя на писа в своя Twitter акаунт на иврит: Външното министерство само може да прецени дали да използва видеото, но моят Instagram има повече читатели от Yedioth Ahronoth (най-популярният вестник в Израел). От външното министерство пък отговориха, смекчавайки тона: „Рафаели е считана за една от най-красивите жени в света и навсякъде знаят, че тя е израелка. Няма причина да се връщаме към миналото,когато става дума за кампания от такъв тип публична дипломация.

 

 

 

 

Бар Рафаели

 

 

 

 

През 2010 г. се появиха слухове, че израелската армия е подела кампания срещу банските костюми и призова за бойкот на продуктите, които Рафаели рекламира. „Ние сме общество със армия и Бар Рафаели не трябва да участва в реклами на [израелската компания за облекло] Fox. Ако тя рекламира Fox, значи не трябва да купувате техните продукти“, каза тогава представителят на човешкия отдел на израелските въоръжени сили Ави Замир пред студенти.

 

източник: Daily Mail

Калин Боянов

Тагове: Бар Рафаели проеврейска реклама Израел казарма военна служба топмодел