Унищожаване и борба с хлебарки под контрола на РЗИ (ХЕИ)

5
Добави коментар
sedefa
sedefa

Унищожаване и борба с хлебарки под контрола на РЗИ (ХЕИ)

– Фирмата ни има опит с унищожаването на хлебарки в жилища, търговски и обществени обекти от 2005г.

– Регистрирани сме и работим под контрола на РЗИ (бивше ХЕИ), МЗ и БАБХ

– Ползваме високоефективни препарати срещу хлебарки, които са без цвят и миризма и действат дори срещу резистентни популации.

– Извършваме качествени еднократни пръскания, а сключваме и  абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (ХЕИ), БАБХ и Министерство на здравеопазването.

– Приемаме поръчки за борба с хлебарки всеки ден от 8.00 до 20.00 и ги изпълняваме според текущата натовареност.

Още информация за хлебарките:
Какви препарати използваме за убиването им и колко време отнема обработката?

– Работим само с най-съвременни препарати за убиване на хлебарки, които не са канцерогенни (не са ракообразуващи) и не се налага да напускате обработените помещенията за повече от 30-60 минути. Изключение правят случаите, когато има бременни жени или малки деца – до 2 годишна възраст. Тогава трябва помещенията да се напуснат за 2 часа.

– Преди отново да влезете в жилището е достатъчно да проветрите само за около 15 минути.

– При трудно подвижни хора, може да оставите прозорците отворени по време на самото пръскане. Така действието няма да се намали, а само ще се забави с няколко дни.

– Услугата защита от хлебарки отнема между 15-30 мин. в зависимост от площта на жилището.

Подготовка на помещенията преди самото пръскане срещу хлебарки.

– Преди да ви посети служител от фирмата ни е необходимо, където е възможно да преместите мебелите на 1 см. отстояние от стените. Ако обаче са вградени към стените се изпръсква около и под тях и ефекта също е гарантиран.

– Задължително опразнете пространството под мивката в кухнята.

– Преместете от кухненския плот ел. уреди, прибори, открити храни, подправки и т.н., защото е добре върху него да няма нищо, за да може хубаво да се третира и под окачените шкафове, тъй като пръскане срещу хлебарките вътре в тях не е нужно.

– При наличието на отвори към щранговете (тръбите) в банята и тоалетната е хубаво предварително да ги открехнете за да обработим и там.

Какви гаранции и отстъпки даваме при унищожаване на хлебарки.

– В повечето случаи фирма Бран Инсект дава 100% гаранция за качествено унищожаване на хлебарките още след първото пръскане.

– Две последователни пръскания се налагат само в случаите, когато се забелязват дори единични екземпляри през деня (това е сигурна индикация за завишена численост на тези насекоми, тъй като те са активни предимно през нощта) или ако сте използвали непрофесионални препарати, към които вече са развили резистентност. В тези случаи за да е по качествен ефекта от обработката, интервала между двете пръскания трябва да е 20-30 дни, като при повторното третиране се ползва 10 лева отстъпка спрямо цената от първоначалното.

Важно: Опитът ни е показал, че за постигане на продължителен ефект е нужно да се обработят всички помещения на засегнатия обект. В противен случай, рискувате хлебарките да се пренесат от едно помещение в друго и да станат резистентни, тъй като препаратът действа само там където е нанесен. Това не означава, че ако от цял блок се третира само едно жилище няма да има ефект. Напротив, ефекта ще е отличен, но само в стаите, в които е изпръскано и е създадена т.н. защитна бариера.

С какво можете да ни съдействате след пръскането?

– Не отмивайте препарата (може да метете или прахосмучите) минимум 14 дни след пръскането, на разстояние една педя от стените – това няма да е проблем, тъй като работим с продукти от най-висок клас – без цвят и миризма. Колкото по-дълго остане препарата ни, толкова по-добър ще е ефекта.

– Не допускайте малки деца до стените, защото дори и най-добрите препарати не е добре да се пипат от тях.

– Ден след обработката започнете да запушвате вечерно време преди лягане с гумени или пластмасови тапи всички канали в дома си – канала на мивката в кухнята, както и този на душа в банята са най-важни.

Какво рискувате, ако не използвате професионална фирма срещу хлебарките?

– Масовата употеба на непрофесионалните препарати за убиване на хлебарки води до некачествени и краткотрайни резултати. Освен това дори и препарата да е добър само професионалист ще знае каква концентрация при кой вид хлебарки е най-подходящо да се ползва и как е най-правилно да бъде нанесен конкретния продукт.  Не забравяйте, че тези насекоми лесно развиват резистентност и са единствените на планетата, които с лекота се приспособяват към повечето химични препарати.

– Не пренебрегвайте и факта, че за постигане на по-дълготраен ефект срещу тези вредители, трябва периодично да се извършват и поддържащи обработки. За правилното водене на борба с хлебарките са от огромно значение: от кой вид са, каква е числеността им, от колко време е проблема с тях, а също местоположението, размера и типа на обекта.

Знаете ли как достигат до вас?

Най-често те се разпространяват активно т.е. на собствен ход или пасивно – чрез пренасяне на багаж, хранителни продукти, електрически уреди и дори чрез залепнали по подметките ви техни яйца – оотеки.

Колко всъщност са основните видове от тези насекоми?

В света са познати над 3500 вида хлебарки от които едва около 1% – 2% живеят в пряка близост до хората. В България от тези вредни насекоми са най-срещани основно 3 вида. Това са: Blattella germanica или Кафява хлебарка, Blatta оrientalis или Черна хлебарка и Кафяво-ивичеста или Мебелна хлебарка.

Най-разпространените в света видове хлебарки.

Сред по-известните в света видове са: Periplaneta Americana или Американска хлебарка, Periplaneta Australasiae или Перипланета аустралазие и Periplaneta Fuliginosa или Перипланета фулигиноса.