Принцеса за милиони: Най-известните рокли на Лейди Ди видяна 4236 коментари 4

2
Добави коментар
fruitcristal
fruitcristal

10-те най-красиви и известни рокли на Лейди Даяна, които я превърнаха в модна икона, ще бъдат дадени на търг. Очаква се общата стойност, на която ще бъдат продадени, да надхвърли 1 милион долара.

Търгът ще бъде проведен в аукционната къща Kerry Taylor. В него са включени рокли на любимите дизайнери на принцесата, сред които са Bruce Oldfield, Catherine Walker и Victor Edelstein.

Според собственичката на аукционната къща Кери Тейлър, най-голяма сума ще събере черната рокля на Victor Edelstein, чиято стартова цена е 450 хиляди лири.

„Принцеса Даяна винаги е знаел как да се облича и кадифена рокля на Victor Edelstein, може би е най-запомнящите се от избраните – казва Тейлър. – Тя я облича по време на свое пътуване до Съединените щати през ноември 1985 г., когато има голямо желание да танцува с Джон Траволта. По време на прием в Белия дом, за колкото 20 минути, тя се рееше с него в танца в тази зашеметяващо красивата рокля. „

Към настоящия моменти всички десет рокли са собственост на американската бизнесдама Морин Рорек Данкел, която се сдобила с тях през 1997 г. по време на търг в Christie’s. След смъртта на принцеса Даяна, в течение на няколко години Данкел показвала колекцията по целия свят, представяйки я в различни музеи.

Даяна с кадифената рокля на Victor Edelstein

Принцесата подбра тази блестяща рокля по време на своя визита в Австралия. Тя е дело на Catherine Walker и определено е една от любимите й, тъй като след това я облича още няколко пъти, включително и за благотворителен бал през 1989 г. Даяна се доверявала напълно на Катрин, дори я молела да й шие рокли, чиито скици не е виждала. Стартовата цена на дрехата е 50 000 лири.

През 1985 г. Лейди Даяна се появява с още една запомняща се рокля на Catherine Walker на премиерата на филма „Назад в бъдещето“. Интересно е решението да заложи на перлен гердан, който се спуска по гърба й. Стартовата цена и на този тоалет е 50 000 лири.

През 1994 г. Лейди Ди се появява с тази рокля на Catherine Walker на благотворителна вечеря в Париж. През 1997 г. пък позира с нея за фотосесия за сп. Vanity Fair. Фотосите са дело на известния фотограф Тестино. Стартовата цена на дрехата е 70 хиляди лири.

1991 и още една рокля на Catherine Walker. Даяна я подбира за своя визита в Бразилия. Стартовата цена на дрехата е 60 000 лири.

През 1985 г. принцесата позира с тази рокля на Bruce Oldfield за официалния кралски портрет. Стартова цена: 50 000 лири.

През 1996 г. тя отново залага на Catherine Walker. Този път за своя визита в Индия. Стартова цена: 120 хиляди лири.

Даяна през 1990 г. с рокля на Catherine Walker с руски мотиви. Стартова цена: 60 000 лири.

Тази коктейлна рокля на Zandra Rhodes Даяна облича през 1987 г. Стартовата й цена е 40 000 лири.

С последната рокля, включена в аукциона, принцесата се появява през 1987 г. Тя е дело на Victor Edelstein.