Бургас е най-добрият град за живеене в България (видео)

1
Добави коментар
yApple

 Бургас бе обявен за най-добрия град за живеене в България в класацията на „24 часа“ и Дарик радио за 2012 г.

Президентът Росен Плевнелиев връчи наградата на кмета Димитър Николов на специалната церемония в Националния археологически музей днес. Бургас бе обявен за най-добър град и през 2010 г.

Инициативата на двете медии се провежда за шести пореден път. В сегашното проучването взеха участие 27 града, които бяха оценявани по 29 критерия.

На второ място в класирането е София, трети е Благоевград. Престижната шестица допълват Варна, Стара Загора и Велико Търново.

Както всяка година специални награди получиха и градовете, събрали най-много гласове в интернет страниците на двете медии. Читателите на сайта на „24 часа“ избраха Стара Загора като най-добрър град за живеене през 2012 г. Изборът на читателите на сайта Дарикнюз е Бургас.

Специални призове взеха и още пет града. Столицата София е градът с най-устойчиво инфраструктурно развитие. Пловдив е избран за арт град. Трявна – за най-красив. Ловеч печели приза за най-зелен град, а Кочериново – за най-малък зелен град.

Силистра, Видин и Търговище получиха най-малко точки по 29-те критерии. Репортерите на двете медии събираха в продължение на месеци актуална информация за качеството на живот в 27-те града.

  

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти