Майстори на графити разкрасяват паркинга на „Странд Бургас“

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

В Бургас стартира създаването на най-голямата постоянна изложбена зала за графити изкуство в Източна Европа.

Тя се намира в паркинга на първия по рода си открит лайфстайл център „Странд Бургас“.

В инициативата се включиха 10 български графити артисти и 6 майстори от Великобритания, Германия, Испания и Италия.

Художниците изрисуваха 26 стени в най-различни стилове на графити изкуството, като всеки от тях се придържаше към своя индивидуален подход.

„Нашият проект се различава от всички обекти с търговска и развлекателна насоченост, правени досега в България. Изложбената зала за графити изкуство е идеално доказателство за това“, каза изпълнителният директор на „Странд Бургас“ Дейвид Кауърд.

Той поясни, че целта на инвеститорите е да осигурят не само търговски обекти, но и множество атракции и съоръжения, където посетителите могат да прекарат по интересен начин свободното си време.

Събитието бе организирано в партньорство с екипа на студио за дизайн „Four Plus“, който осигури участието на доказани майстори на графити изкуството от цяла Европа.

26-те стени с графити са само една малка част от това, което предстои да се случи в изложбената зала. Почти 10 000 кв. м стени ще бъдат преобразени чрез творчеството на други местни и чуждестранни артисти.

Екипът на лайфстайл центъра вече планира организацията на международен графити фестивал, който ще се проведе след официалното откриване на „Странд Бургас“ тази пролет.