Дончева: Темида се управлява от масоните и плевенската мафия

3
Добави коментар
mignews
mignews

Татяна Дончева. Снимки: скрийншот

„Има приятелски кръгове в съдебната система. В ранната демокрация Иван Татарчев и Иван Григоров бяха тарторите, които определяха изхода на преписките. Част от антуража им се разви, други се пенсионираха“. Това обясни пред btv бившата депутатка от БСП Татяна Дончева.

„След това към тях се присъедини приятелския кръг около Владимир Савов, бившият председател на ВАС“, каза социалистката. Дончева обаче разкритикува Константин Пенчев, че не е успял да пребори приятелския кръг. „Изненадващо част от този кръг в лицето на Венета Марковска беше провалена, тъй като през годините тя имаше сериозна подкрепа в различни политически партии“, каза Дончева. Тя разкри, че един от най-силните приятелски кръгове е този на Плевен. „Плевенската мафия в МВР и съдебната система е много силна. Там има бивши военни съдии, които са във ВАС, ВКП и ВКС“, заяви Дончева. Тя посочи като много специално лоби масоните и бившите милиционери.

„В стария Висш съдебен съвет имаше интересен избор на софийски апелативен прокурор. Борис Велчев имаше фаворит, на бившия апелативен прокурор му намериха цаката по тънката част, избраха един от нищото, но на пръв поглед. Ангел Илиев обаче е близък до Делян Пеевски и част от масонските среди“, каза Дончева

„Със смяната на главния прокурор той се ориентира, че му трябват свои хора в ключовите звена в Софийска градска прокуратура и Софийската апелативна прокуратура. Сотир Цацаров има желание методично и последователно да заеме сериозните места“, каза Дончева и така си обясни атаката срещу  Ангел Илиев, довела до неговата оставка. Тя разкритикува даването на правомощия на Борислав Сарафов, който кадрува в Специализираната прокуратура. Дончева отрича и назначението на Петьо Петров за ръководител на Софийската следствена служба, като го нарече Петьо Еврото.

„Антон Станков трябва да носи отговорност за масонските назначения, а Борис Велчев за милиционерските“, заяви социалистката.