Гледната точка на Станислав Ангелов за отстраняването му (видео)

5
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Временно отстраненият от Левски Станислав Ангелов обясни пред медиите, че никой не му е казал на какво се дължи изваждането му от състава. Преди дни треньорът Илиан Илиев обяви, че маха Пелето от състава, а Кристовао Рамос е с последно предупреждение. Санкциите бяха наложени след нулевото равенство с Монтана на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от 18-ия кръг на „А“ група.

В последните дни Ангелов води самостоятелна подготовка на „Герена“.

„Първо искам да кажа, че няма кой знае какво да коментирам. Положението ми е ясно. Причините вече се изговориха. Хората, които са взели решението, трябва да ви кажат. Всички, които работим тук, искаме отбора да върви. Ако съм пречил и моето отсъствие ще помогне, съм готов и сам да си тръгна. Причината не е ясна. Казаха ми това, което казаха и на вас. Ако преча на треньора и отбора, ще си тръгна сам. Благодаря на ръководството. Безкрайно уважавам Илиан Илиев. Остри реплики към него никога не съм отправял. Мачът с Монтана го даваха по телевизията и може да се види дали е имало конфликт.  Знаете как работя и какъв професионалист съм. Винаги съм се раздавал на 100% и не съм искал да подбивам авторитета на никого. Не мога да кажа с какво създавам напрежение. Аз не съм в съблекалнята вече трети ден, надявам се атмосферата да е нормална. Защо да се връщам, ако преча на отбора и треньора? Аз съм просто изпълнител“, заяви Ангелов.

„Не ми е приятно, че се преекспонират някои неща. Не съм си тръгвал бесен от тренировката. Няма такова нещо, спокойно приех новината. Щом са взели чак такива сурови мерки срещу мен, значи е имало защо. Остри реплики към треньор никога не съм отправял. Вие ме познавате много добре. Продължавам да си тренирам, работя си. Договорът ми е до лятото. Седя максимално далеч от съблекалнята, за да не ги потискам. Не искам интриги и скандали. Винаги съм се старал да помагам, дори с отсъствието си. Старах се да помогна на отбора, защото виждах, че не всичко е розово. Не се е получило, за което вина имам и аз. Сега се надявам след мен да се получи. За мен ще е жалко, ако си тръгна така от Левски, но някои може и да бъдат щастливи. Явно това съм заслужил и това получавам. Момчетата в отбора си имат работа, предстоят им много тежки мачове. Не трябва да има такъв период с някакви дрязги. Не знам как е в съблекалнята в момента, но това може до някаква степен да бъде и мотивиращо за момчетата. Искам този отбор да успее, с или без мен. Ще продължа да тренирам индивидуално. За какво да се връщам, ако съм направил нещо лошо. Рано е да се говори дали бих играл на друго място. Не искам да се дълбае и да се рови повече. Сега съм по-спокоен и ми падна голяма отговорност. Изпълнен съм с благодарност и уважение към абсолютно всички в отбора и вярвам в успеха“, завърши Пелето.