Барети са обсадили къщата на бизнесмена Светлин Лидански във Враца

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Полицаи от ГДБОП обискират дома на небезизвестния врачанин Светлин Лидански. В момента пред къщата му има около 10 униформени от София и Враца, които извършват процесуални действия и претърсване. По първоначални данни полицейската операция е свързана с негови престъпни действия в миналото. Най-вероятно Лидански ще бъде задържан за най-малко 24 часа.

По време на акцията Лидански беше все още в къщата си. В двора той показваше нещо на униформените, а жена му надничаше иззад прозореца на първия етаж, съобщава tribali.info.

Светли Лидански излезе от затвора преди 4-5 години и оттогава акциите на полицията в дома му не са рядкост.
Само преди дни, пред дома му лек автомобил „Крайслер“, ползван от него пламна като факла. Изгоряла е предната част на автомобила му. Потърпевшият разказа, че не е знаел какво става до момента, в който полицията и пожарникарите не са го събудили. Едва тогава разбрал, че колата, паркирана пред дома му, гори. Сигналът за палежа е подаден от бдителни съседи, които забелязали млад мъж да тича надолу по улицата.

Светлин Лидански каза, че не са му отправяни заплахи и смята, че палежът е извършен от някой наркоман. Според него недоброжелатели са платили на младежа да запали колата, която шофира най-често съпругата му. /БЛИЦ