Миро Найденов и Георги Гергов се прехласнаха по ловни трофеи

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Най-новите модни тенденции при баровските пушкала и маскировачните дрехи обсъдиха на откриването на „Лов и риболов” в Пловдив ексминистърът Мирослав Найденов и мажоритарният собственик на Международния панаир Георги Гергов. За кратко двамата останаха без журналисти и съпровождаща ги свита и разгледаха 6-тата национална трофейна изложба.Запаленият ловец Найденов се възхити на огромни еленски рога и редки трофеи. Тук съм като гражданин, безработен гражданин, пошегува се бившият министър. Не сме говорили за политика, има човешки неща, които винаги могат да си кажат двама души, които са лидери в различни политически структури, каза пред БЛИЦ Георги Гергов. 

Националната изложба включва 686 експоната от благороден елен, лопатар, дива свиня, сърна, муфлон, вълк, дива котка, чакал. Тя е подготвена от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ) по повод 115 г. от неговото създаване.

Сред превъзходните трофеи присъстват два световни рекордьора, 183 са отличени със златен медал. Трофеите доказват, че България има добри дадености като популация на дивеча и като възможности на ловното стопанство, коментираха специалисти.
Бръмбари от цял свят и тропически пеперуди оформят сбирката, предоставена от Регионалния природонаучен музей в Пловдив. За любознателните има прожекции на филми за флората и фауната на България.

Чистотата на природата, съхраняването на традициите, възможностите за алтернативен туризъм заемат централно място на изложението, защото отварят на България път към международните пазари, заяви Иван Соколов при откриването на „Природа, Лов, Риболов 2013“.
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ