Жителите на Търговище вече могат да си купят прясно мляко от уличен автомат

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Жителите на Търговище вече могат да си купят прясно мляко от уличен автомат, предава bTV. В региона това е първата машина, която предлага продукцията директно от фермата. Производители и проверяващи се надяват появата на млекомата да ограничи продажбата на млякото в бутилки направо на тротоара.

Боряна Стойчева има семейна сертифицирана ферма на село и вече 25 години произвежда и продава прясно мляко на мандрите. Заради плаващите сезонни изкупни цени на продукцията, семейството решава да вземе кредит и да инвестира в машина за продажба на прясно мляко.

„Решихме да докараме кравата при гражданите, тъй като гражданите не могат да дойдат на село и да си вземат директно от фермата мляко,” разказва Боряна Стойчева.

Нововъведението привлича интереса на потребителите на суровината, които се доверяват повече на машината, отколкото на уличните нелегални търговци на мляко.

Тротоарните продавачи обаче недоволстват. „Като мина покрай тях, ми се озъбват и ми казват: „Аз ли съм искала да ям само хляб,” оплаква се производителката.

Прясното мляко се предлага на цена от 1.30 лв. на литър в бутилки от 300 грама до 3 литра.

Етикети:
, ,