Часовник издържа на взрив с 5 кг пластичен експлозив

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Kavensmann Triggerfish Bronze A2 може да не е най-елегантният аксесоар на света, но със сигурност може да надживее потеклото на собственика си до девето коляно. Ръчният часовник се произвежда в Германия. Корпусът му е широк 44 мм и дебел 20 мм. Остава неуязвим на дълбочина 3 км под водата и се отървава с няколко драскотини след взрив на 5 килограма C4.

Собственикът на марката Kaventsmann Михаел Бараона Фернандес е патентовал бронзовата сплав CuSn8, от която се изработва Triggerfish Bronze A2. Всяка от частите се изготвя на специална машина с възможно най-висока степен на прецизност. Корпусът се полира на няколко стадия, за да се постигне видът, пожелан от купувача.

Фернандес смята да създаде не повече от 30 бройки Triggerfish Bronze A2. Изработката на всяка отнема един месец, а първите готови екземпляри са доставени на клиентите този месец.

Цената на уникалния часовник не се споменава. Всъщност Kavensmann Uhren дори нямат уебсайт. Единственият начин да се установи контакт с компанията е чрез профила й във Facebook.