Гълъби

151
Добави коментар
gotiniat23
gotiniat23

 
ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯ САЙТ
„КГВПП“ – гр.ХАСКОВО, е регистриран през м.януари 2003 г. и членува във ФЕДЕРАЦИЯТА на гълъбовъдите Високолетци и Продължителен Полет „ФГВПП“ в Република България, със седалище в гр. Пловдив.
 
Клубът на гълъбовъдите в град Хасково е приемник на традициите на гълъбовъдният спорт в града утвърдени през годините (първата регистрация датира от 1965 г.).   Състезанията се провеждат в два класа:       – /А/ Клас Български породи, състезаващи се по изискванията на състезателният правилник приет от Общото Събрание на “ФГВПП”;       – /Б/ Клас Европейски породи, състезаващи се по Световният правилник за продължителен полет. Състезанията се провеждат при изключително висок интерес, като същевременно се оказва и строг контрол относно спазване изискванията на Състезателните правила, които правила се усъвършенстват през годините с цел постигане на по-високи резултати от Гълъбовъдите спортисти и техните гълъби.   През последните две десетилетия Клубът от гр.Хасково е с най-много излъчени Републикански Шампиони, като това се превърна в традиция и цел на членовете на Клуба, както и стимул за другите клубове в България да постигнат по-високи резултати в гълъбовъдния спорт.
   Целите на Клуба са:        – Популяризиране на отглеждането на гълъби от всички породи и по-специално гълъби Високолетачи и гълъби за Продължителен полет;       – Развиване и подпомагане на членовете на сдружението и любителите гълъбовъди в тяхната дейност;       – Насочване и координиране дейността със сродни национални и чуждестранни клубове, организации и сдружения за организиране и провеждане на състезания и популяризиране на резултатите и постиженията в областта на гълъбовъдния спорт;       – Организиране на изложби в окръжен национален и международен мащаб;       – Привличане обществеността, насърчаване на творческата активност и самоинициатива на специалисти, деятели и любители.   “КЛУБ НА ГЪЛЪБОВЪДИТЕ ВИСОКОЛЕТЦИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПОЛЕТ- Хасково”