Пелето: Искам да помогна на Левски, дори с отсъствието си

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Отстраненият капитан на Левски Станислав Ангелов направи своята изповед пред медиите и сподели следното: „Искам да помогна на Левски, дори с отсъствието си. Моля ви се да не ровите, и да не търсите скандали. Безкрайно уважавам Илиан Илиев, тъй като този човек ме върна в Левски.“

„Първо искам да кажа, че аз няма кой знае какво да коментирам. Нека хората, които взимат решението да кажат, какви са причините. В крайна сметка всички, които работим за този отбор, искаме той да върви. Сам бих си тръгнал, ако моето отсъствие помогне на Левски. Това, което казаха на вас, това казаха и на мен“, сподели още Ангелов.

„Мачът го даваха и по телевизията. Може да се види, дали е имало някакъв конфликт. Не ми се коментират тези неща. Подкрепям абсолютно всеки за взетото решение. Не искам да обвинявам никой. Подкрепям дори и треньора, ако смята, че така ще работи по-добре. Сам ще си тръгна, няма никакъв проблем. Вие идвате на почти всички тренировки и виждате, какво е моето отношение към работния процес. Аз не съм в съблекалнята вече трети ден, надявам се атмосферата да е нормална. Защо трябва да се връщам, ако преча на отбора и треньора? Взето е някакво решение, а аз съм просто изпълнител. Винаги съм се старал и не съм искал да подбивам авторитета на никой в Левски“, добави Пелето.

„Не ми е приятно, че се преексонират някои неща. Не съм си тръгвал бесен от тренировката. Няма такова нещо, супер спокойно приех новината. Щом са взели чак такива сериозни мерки срещу мен, значи е имало защо. Когато мога винаги съм се старал да помагам, дори и с отсъствието си. Ако тренирам 10-15 дни самостоятелно, няма как да помогна на отбора след това. Имам договор до лятото. Стоя по-далеч от съблекалнята, за да не преча. Не знам дали съм потискал някои от отбора, сигурно е така, щом съм отстранен. Може понякога нещо да се е случвало, не знам. Старах се да помогна на отбора, защото виждах, че не всичко е розово в отбора. Не се е получило, за което вина имам и аз. За мен ще е жалко, ако си тръгна така от Левски, но някои може и да бъдат щастливи. Момчетата в отбора си имат работа, предстоят им трудни мачове. Не трябва да има такъв период с някакви дрязги. Не знам какво е сега в съблекалнята, но това може до някаква степен да бъде и мотивиращо за момчетата. Моля ви, не искам никакви скандали и разправии. Левски е много сериозно нещо и институция, сега ми падна голяма тежест от плещите. Жалко е да се получават такива нелепи резултати, като срещу Монтана, при положение, че има такъв добър тандем между ръководство, фенове, треньори и играчи в Левски“, завърши дългото си изказване Станислав Ангелов.