Пенсионерите преместиха протеста си на „Дондуков“ №1

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Пенсионерите, които традиционно излизат на улицата всеки четвъртък днес преместиха протеста си под прозорците на „Дондуков“ №1, за да поискат от служебния кабинет да се погрижи за хилядите българи, които живеят под прага на бедността.

Те настояват за последователна политика на управляващите за повишаване на заетостта, както и за повишаване на доходите, както на работещите, така и на българските пенсионери.

Чуха се идеи дори да се осигури представителност на пенсионерите в Народното събрание, като се приеме квота за тях. Някои поискаха и отсрочка за плащането на сметките за ток от два месеца.

Цветан Минков, председателят на Съюза на пенсионерите-2004 напомни, че само в София живеят над 340 000 пенсионери и призова повече от тях да излязат от домовете си и да заявят публично исканията си към управляващите.

Макар и пенсионерите да искат скок на пенсиите си, сутринта социалната министърка Деяна Костадинова попари надеждите им, като обяви, че еднократни помощи за пенсионерите не се предвиждат.

Тя обаче не потвърди, но и не отхвърли възможността за великденски надбавки за възрастните.

По думите й приоритет на министерството й, а и на служебния кабинет, са в безработните, лишените от енергийни помощи и децата с увреждания.