Лечение от природата за абцеси и циреи

3
Добави коментар
Galana
Galana

Лечение от природата за абцеси и циреи

Циреите представляват болезнени образувания, които са пълни с гной. Обикновено причина за тях е бактериална инфекция в тялото. А честата им поява говори за слаба имунна система. Абцес пък от своя страна може да се развие във всеки един орган, както и в меките тъкани под кожата. Най-често той се локализира на гърдите, венците, под мишниците и в слабините. Циреите се формират в кожата, предимно около космен фоликул, по задната част на врата, под мишниците и в слабинната област. Големи циреи или група от няколко сливащи се цирея образуват карбункул. Той се среща значително по-рядко и засяга предимно врата или седалището.

Циреите и карбункулите са видими, а абсцесът е скрит и често представлява болезнена подутина. Повечето циреи постепенно намаляват или образуват гноен връх, който се спуква и гно та изтича навън. А абсцесът може да спада, да нараства, да се спука навътре, да образува гнойна торбичка или да изтече навън по канал през кожата. Ето няколко билкови рецепти за тези две доста сериозни състояния:

Билкова лапа
1. Заливате с малко гореща вода около 2 супени лъжици сушени билки, след което разбърквате добре, докато се получи еднородна смес.
2 Добавете няколко капки масло от лавандула, мащерка или евкалипт. След това се напоява парче марля в получената смес и се налага на засегнатия участък. Стяга се около мястото.
3 Оставете да действа около час, като я поддържате топла с помощта на термофор.

Доказано и зелевите листа изтеглят гнойта. За да ги приложите върху мястото на образуванието, просто натопявате зелеви листа във вряща вода и оставяте около минута в нея, докато омекнат напълно. След това изваждате и оставяте да изстинат. Увават се в марля и с налагат на мястото. Правят се ежедневни смени на лапата.

За да си помогне вътрешно, да засилите имунната система и да й помогнете да се справи с този проблем, е добре всеки ден да се приема чесън и ехинацея. И двата прдукта можете да намерите в търговската мрежа лесно и достъпно. Ехинация специално може да се намери, както във вид на таблетки, така и под формата на чай и тинктура. Приемайте 3 пъти дневно чай от изсушените корени на растението, като прибавите 2 чаени лъжички от билката в чаша вода. Оставете я да поври на тих огън за 10 минути, след това охладете и прецедете.

ВАЖНО: Ако публикацията Лечение от природата за абцеси и циреи ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: