Билкови маски при косопад

3
Добави коментар
Galana
Galana

Билкови маски при косопад

Polina+
21 март 2013

Ако ви се появи косопад и това ви изглежда притеснително, спрете го с билки. Описаните билкови маски можете да използвате и като превантивна мярка, просто за подхранване на косата.

Залейте 2 супени лъжици връхчета от коприва с две чаши вряла вода. Оставете ги да престоят 20 минути. С отварата обливайте косата след душ. Можете да я използвате и като маска за коса. Облейте косата, завийте я с кърпа и оставете 20 минути, след което измийте.

Смесете 1 жълтъкът, 1 чаена лъжица зехтин и 2 супени лъжици отвара от розови листенца. Разбъркайте и нанесете в корените на косата. Оставете да действа 40 минути и измийте с топла вода и шампоан. Отварата от розови листенца се приготвя от 1 супена лъжица нарязани листенца от роза, заляти с 1 чаена чаша вряла вода, киснати половин час.

Смесват се равни части лайка, живовляк и коприва. Една супена лъжица от сместа се залива с 200 мл. вряла вода. Оставя се да кисне един час и се прецежда. Към отварата се добавя меката част на черен хляб, толкова че да се получи каша. Маската се втрива топла в кожата на главата и се увива с целофан или найлон. След два часа се измива с топла вода.

ВАЖНО: Ако публикацията Билкови маски при косопад ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: