Новият дизайн на Pinterest е вече факт

1
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Както вече SocialEvo писа, новият дизайн на Pinterest е с по-големи табла и снимки, както и променени падащи менюта.

След като разработва новата визия, социалната мрежа се вслушва в съвети на потребители, тествали иновациите, и внася промени. В Pinterest вече съществува опция да разглеждате цялата колекция (board), без да напускате страницата, на която сте. Гледането на пинове от същия източник е улеснено. В обновения Pinterest можете да видите какво друго са споделяли хората, Pin-нали даденото изображение.

Може би най-важната промяна в социалната мрежа е реконструкцията на основата, върху която е изграден сайтът. Това прави Pinterest по-надежден за потребителите му, като неприятното забавяне на зареждането на страниците вече го няма.

Неудобството от губенето на мястото, до което сте стигнали, докато разглеждате, също е заличено. След вслушване в препоръки на потребителите на Pinterest компанията създава Back бутона, който ви отвежда точно там, където сте били, преди да кликнете върху нещо.

Джейсън Уилсън, главният продуктов дизайнер на компанията, коментира промените в блога на Pinterest така:

Искахме да направим нещатата по-прости и ясни, без да Ви се налага да учите нещо ново. Това, което ще откриете са някои леки, но полезни промени, като по-големи пинове, така че да виждате повече от това, което обичате.

Скоро потребителите на Pinterest трябва да видят покана и да се насладят на положителните промени. Или пък влезте още сега и вижте дали в горната част на екрана няма да видите съобщение, приканващо ви да опитате новата визия. Следващите проекти на сайта са свързани с подобрения за iPhone и Android приложенията. С нетърпение очакваме те да станат факт.

Facebook