Сакото – от бизнес стила до стрийт модата » eMODNO да имам

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Има облекла в дамския гардероб, които са абсолютна класика, без която не можем. Едно от тях е сакото – дреха „взета на заем” от стила на силния пол, която се е превърнала в неделима част от визията на модерната еманципирана жена.

Работещите момичета знаят стойността на шикозния блейзер, който вдъхва респект на срещи и бизнес мероприятия. Отдавна обаче сакото не е само част от работното официално облекло.

Той се превърна в един от най-любимите елементи на уличната мода. Стрийт блоговете изобилстват с уникални комбинации на сако и топове с щампи, ефектни клинове, деним, красиви ефирни поли или разкошни рокли. Вариантите са много, а пролетта е един от най-подходящите сезони, през които може да експериментирате смело с модния си ансамбъл.

От няколко сезона дизайнерите отново налагат сакото като задължителен елемент в дамското облекло. Можем да го видим във всякакви разновидности по отношение на кройка, материя, цветова палитра, закопчаване, детайли…

Сакото е запазена марка за френската модна къща Chanel. В колекция пролет-лято 2013 година, то е по-късо като дължина и със силно изразен обем.

*DKNY, Balmain, Michael Kors, Matthew Williamson, Gucci, Jean Paul Gaultier

Ние ви предлагаме няколко различни модела блейзери, които селектирахме от онлайн магазините. Не пропускайте да се отличите с ефектен спортно-елегантен стайлинг през този сезон, акцентирайки върху сакото. Артикулите са от онлайн магазините: boohoo.com, 3suisses.bg, BigBenShop.bg, mandco.com , newlook.co.uk. и fashionup.bg.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Моден хит: бижута в „племенен“ стил

Гореща тенденция в небесно синьо

Трябва да имаш: ефектен клин

На шопинг за рокли под 100 лв!

Обгърната с цветя през пролетта

Обличаме змийската кожа през пролетта

Трябва да имаш: обувки в пастелни нюанси

Шопинг за стрийт кралици!

Тотален моден хит: черно-бели графики