Заслужава ли си терапията с тестостерон при еректилна дисфункция?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Щом хормонозаместителната терапия е ефикасна при жените, дали ще помогне и на мъжете?

Учените са направили мно­жество проучвания, които установяват дали тестостеронзаместителната терапия (ТЗТ) може да нормализира нивата на свободния тестостерон, които намаляват с възрастта. Въпреки че този спад по ни­какъв начин не нарушава нормалната сексуална функция, той може да доведе до по-бавна сексуална възбуда, понижено либидо, липса на енергия и дори смуща­ващи горещи вълни, подобни на тези при жените по време на перименопаузата.

Лекарите препоръчват тестостеронови лепенки или инжекции на малкия про­цент мъже, при които се наблюдава зна­чителен спад в хормоналното ниво. Но заместителната терапия трябва да се при­лага с повишено внимание, защото може да влоши състоянието при хипертрофия на простатата или да доведе до уголемя­ване на

простатната жлеза. Съществуват и съмнения, че ТЗТ може да повиши рис­ка от рак на простатата, но трябва да се проведат още изследвания. Ако сте под­ложени на ТЗТ, трябва редовно да бъдете наблюдавани от лекар, за да се открият рано симптомите на заболяването.

 

*** Цинкът е изключително важен за синтеза на тестостерон. Когато се приема под формата на хранителна добавка, този минерал трябва се съчетава с мед, тъй като продължителната му употреба може да наруши абсорбацията на мед.

 

 

Какво е възпаление на простатата?

 

 

Публикувано в категории: Секс и здраве

Автор simeonova

Макароните са вредни за женското сърце?!

Прекалената консумация на макарони причинява на жените двойно по-често здравословни проблеми на сърдечно-съдовата система. Механизмът на това въздействие се обяснява по следния начин: по принцип макароните съдържат компоненти, които…

Шест признака на риска от сърдечен пристъп

Някои хора дори не знаят, че са в рискови групи; симптомите на приближаващ сърдечен пристъп с лека ръка се приписват на други заболявания или на преумора.

Вижте коя диета спасява от импотентност!

Гръцкият лекар Атанасиос Ангелис смята, че средиземноморската диета е най-подходяща за подобряване на сърдечно-съдовите функции, а оттам – и за противодействие срещу проявите на импотентност. Д-р Ангелис е убеден, че именно влошеното състояние на сърцето и кръвоносните съдове много често е причина за еректилна дисфункция при мъже в разцвета на силите.

СПЕДРА / SPEDRA

Това е лекарствен продукт, предназначен за мъже с еректилна дисфункция. Приемът му стимулира отпускане на кръвоносните съдове в пениса и подобрява притока на кръв, което поддържа ерекцията и оптимизира продължителността и пълноценността на половия акт.

УРОРЕК / UROREC

УРОРЕК е продукт за мъже със затруднения при уриниране – трудно стартиране на процеса, частично задържане на урина в мехура, чести позиви за уриниране. Най-често това са последици от хиперплазия (уголемяване) на простатата. Приемът на продукта улеснява освобождаването на пикочните пътища и облекчаване на симптоматиката чрез отпускане на гладката мускулатура.

Менопаузата е неизбежна промяна в живота на жената

Така се е възприемала, преди да се въведе хормонозаместителната терапия (ХЗТ)

Изобретиха електрошокови колани за импотентни!

Векове преди появата на виаграта мъжете отчаяно търсят начин да се справят с половата си немощ.

Домашен афродизиак (работещи рецепти-1)

Средствата, с чиято помощ могат да се решат проблеми в сексуалното общуване, не винаги са скъпа химия от аптеката. Билки, подправки и умел подбор на храните постигат успех не по зле от сините хапчета.

Билки „вдигат егото“ ви, вместо виагра

Билките повишават сексуалността както при мъжете, така и при жените!

Кризата на средната възраст при мъжете започва на 25!

Кризата на средната възраст при мъжете в днешно време започва тревожно рано.Все повече мъже на възраст между 25 и 30 години търсят препарати срещу импотентност и косопад!