11 малко известни услуги на Google

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Google остава най-известна с ненадминатата си услуга за интернет търсене и с операционната система Android. Технологичният гигант обаче предлага и други продукти, които убягват на масовото внимание, а са много любопитни. Това посочват авторите на Business Insider. Те изброяват следните интересни и достъпни за всеки потребител с интернет връзка на планетата:

   – Google Mars. Също като Google Earth, само че позволява да изследваш виртуално не Земята, а Марс.

   – Google Scholar. Търсачка за научни публикации. Обемът от данни в нея е широк. Дава достъп до статии, тези, книги, откъси и съдебни становища, написани от академици, професионални организации в САЩ, онлайн хранилища на данни, университети и сайтове.

   – Google Art Project. Сайт, предлагащ виртуална разходка в известни музеи и художествени галерии по света, също както Google Street View показва улиците на градове по света.

   – Google Transliterate – услуга, която позволява на потребителите да пишат на чужд език.

   – Build with Chrome. Това е партньорство между Google Австралия и Lego. Проектът има идея да покаже как интернет браузърът на Google може да показва 3D изображения. Освен това потребителите могат да изграждат и собствени 3D лего фигурки.

   – Google Think. Сайт за рекламисти и други творци, в който те могат да прочетат съвети и прозрения от бранша.

   – Power Searching с Google. Опция за подобряване на уменията за търсене в интернет на потребителите. Експерти на Google дават полезни съвети как по-добре може да се навигира търсенето в сайта, за да открие човек точно това, което желае.

   – Schemer. Това пък е мрежа, която позволява на хората да планират срещите с приятелите си. Услугата работи особено добре в гъстонаселени градове.

   – Google Sound Search е услуга, подобна на Shazam. Показва името на песента, която върви в ефир в момента, както и кой я изпълнява.

   – Google Moderator. Отворен форум за дискусии по теми, с въпроси за споделяне на идеи. Модераторите помагат на всеки да получава обратна връзка по въпроса си.

   – encrypted.google.com е по-сигурен и защитен начин да се търси в мрежата. Използва механизъм за електронно търсене, с който работят и банките в интернет защитата.