Арабин се гласи за депутат от ДПС

2
Добави коментар
mignews
mignews

Бившият затворник Зиад ел Масри с реални шансове за избираемо място в бургаската листа на движението

Бургаският бизнесмен от ливенски произход Зияд ел Масри се завръща в политиката. Той е номиниран за кандидат – депутат от ДПС от общинската организация в морския град, заедно с бившия екоминистър Джевдет Чакъров и ексдепутата в 40-ия парламент Несрин Узун. „Зияд Ел Масри е познато и интересно име за всички в Бургас”, коментират от ДПС – Бургас. Арабинът бе делегат на последния конгрес на ДПС, когато Октай Енимехмедов нападна с пистолет Ахмед Доган. Той е включен и в новия състав на Централния съвет на партията.

Зияд Ел Масри е известен по Черноморието като собственик на първата частна клиника. Бил е два мандата общински съветник – от партията на Жорж Ганчев и от коалиция „Напред Бургас“.

През 2004 г. При акция на МВР беше арестуван за укриване на данъци. Лежа в затвора до 2007 г. В момента притежава хотелски комплекс край Лесово, собственик е на болница в Бургас, медицински център в Несебър, кабелна телевизия в Елхово и Болярово, катто и на луксозни вили в Ичера, Драчево. Зияд ел Масри е председател на Българо-арабската бизнес асоциация.